Skip to main content
  • 10.11.2021.

Alen Sforzina – Jezgra Mix

Alen Sforzina legendarni istarski DJ, glazbenik i glazbeni promotor, čija se karijera proteže na više od tri desetljeća…

Piše: 


Kompletan umjetnik i ima duboku glazbenu podlogu. Njegov odabir je oduvijek bio metro underground bez granica teritorija. 1995. završava studije za inženjera zvuka u Münchenu, te od tada radi za muzičke studije i projekte diljem Austrije i južne Njemačke.

Tijekom tih nekoliko godina Alen je objavio mnoga izdanja pod pravim imenom i raznim pseudonimima te ostvario važne suradnje u krugovima svjetski poznatih glazbenika. U potrazi za novim emocijama i glazbenim nadahnućem krajem 2006. se seli u Italiju (Firenza) te započinje suradnju sa jednim od najpoznatijih DJ-a na Apeninskom poluotoku, Francescom Farfom izdavajući za Audio Esperanto, Sun Generation, Presslab rec, Alchemy…

Nakon niza godina produciranja i remiksiranja, Alen početkom 2012., na poziv talijanskog DJ-a i producenta Alexa Nerija, počinje raditi za Tenax recordings, a jedno vrijeme i kao sound inženjer svjetski poznate grupe Planet Funk. 2015. vraća se u Pulu gdje nastavlja raditi na različitim domaćim i internacionalnim muzičkim projektima izdavajući na labelima kao što su: Stereo Productions, Agile, Patent Skillz, Dmom, Frequenza, La Pera Rec… U svojim nastupima Alen koristi kombinaciju "Live" improvizacije i standarnog dj seta u kojem povezuje različite glazbene stilove: techouse, minimal techno, progressive, electro i house, uz izniman osjećaj za dancefloor.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop