Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Elektronička glazba iz garaže u okolici Splita - Chicago Riders

Nedjelja, 19 Veljača 2023

Stvaranje, dijeljenje i uživanje u elektroničkoj glazbi cilj je perspektivnog dua baziranog u okolici Splita

Chicago Riders su producentski duo i live act iz Podstrane iza kojeg stoje Antonio Juradin i Luka Božiković. Projekt je pokrenut krajem 2016. u njihovoj garaži samo s jednom akustičnom gitarom i sintesajzerom.Na glazbeni put dua iz Podstrane utjecali su Kraftwerk, kao i zvuk Detroita 80-ih te čikaške elektroničke scene, što ih je potaklo da krenu sa stvaranjem vlastite glazbe i uhvate se audio produkcije. Cilj im je stvarati, dijeliti i uživati u elektroničkoj glazbi sa drugima, a što se tiče žanrovskih okvira - s njima se ne zamaraju.

Prvi nastup imali su još 2019. na otoku Braču na Area 69: Prodole partyju s Marinom Karamarko. Nakon premijernog nastupa, uhvatili su se ozbiljnije produkcije te u svibnju 2020. objavili prvu traku na vlastitom Bandcampu. U sljedećim godinama nizali su izdanja, a vrijedi istaknuti traku  “Unspoken Truth”, objavljenu kroz etiketu Mystic Groove, s kojom su dospjeli na drugo mjesto Top 100 Electro Izdanja 2021” na Beatportu.

Na jesen 2022. objavili su debitantski album Mystic Fusion”, a 2023. su otvorili objavom EP-ja VI” (rimski broj 6) te trake “Rewind”. Nedavno su odradili i live mix za radijsku Jezgra na HRT-u Split.