Skip to main content
  • 2.04.2020.

Juri Paik – Jezgra 2.7 Mix

Elektronička mu se glazba spontano nadovezala na punk/new wave djetinjstvo negdje na šarenom flooru splitskog kluba "Up & Down" krajem 90-ih godina prošlog tisućljeća, a gramofoni i mikser zamijenili su bend i garažu.

Piše: 


Produkcijom se nastavio baviti do danas i karika je u lancu Decoded Recordsa na kojem bilježi nekoliko izdanja. Od ulaska u digitalno doba priznaje da najviše cijeni njemačku scenu, kako zbog kirurške produkcije tako zbog vrhunskih vizualnih identiteta pod jakim utjecajem Berlina, a u setovima gura organsku notu u naoko ne-emotivnu hipnotiku modernog zvuka.

2015. godine sa kolegom Tome R pokreće Sit Down Recordings, label koji je u vrlo kratkom vremenu okupio samu kremu svjetske produkcije i dobio prestižnu nagradu Ambasador za najbolji novi label. Uz iskustvo je dobio i priliku zauzeti gramofone u Dubrovniku, Beogradu, Sarajevu, Zagrebu te većini dalmatinskih klubova i underground klupskih večeri posljednjih 10 godina, te je i neizostavan DJ modnih revija dalmatinske prijestolnice.

Sascha Dive, Mihai Popoviciu, Toman, Lauhaus, Benno Blome, Marko Nastić, Frink, Marcos In Dub, Yapacc, Smalltown Collective, Nicolas Duvoisin…samo su nekolicina potpisanih majstora svog zanata na labelu dok na horizontu nadolaze uvijek novi znalci koji jedva čekaju da sjednu i pokažu svoj talent.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk