Skip to main content

Novi val Podcast 018: Filipendula

Kada je dobio prvi CD Prodigyja, spržio je zvučnike i to je bio početak ljubavi prema elektroničkoj glazbi. Nakon toga sluša techno i tech house (Rush, Green, Velvet, Umek…).

Piše: 


Ubrzo nakon toga počinje se samostalno baviti glazbom, ali ne DJ-ingom, već produkcijom! Odlučio je sâm otkriti kako od početka sve funkcionira, uči samostalno i sklapa prve produkcijske uratke te mu glazba često služi (osim ljubavi) i kao bijeg od životnih problema.

Prvi nastup bilježi na electro festivalu u Vinkovcima (2011.) pred 2000 posjetitelja (house, tech house, trible), a zatim nastupa na još nekoliko partya. Na playlisti talenata produkcijske kuće Spinnin' Records, Filipendulina traka je 10 dana bila na prvom mjestu, dok je mjesec dana bila među prvih 10.


 
Nakon toga slijedi pauza od 5 godina poslije koje se ponovno počinje baviti produkcijom. U studenom 2019. vraća se iz Zagreba i počinje suradnju s lokalnim DJ-evima. Uskoro nastaje projekt Cellular Music (početkom 2020.) koji krajem siječnja radi prvi službeni party u Osijeku i od tada nastavljaju zajedno. U produkciji je prošao sve žanrove glazbe (od klasike do heavy metala) što je donijelo aranžmane za neke poznate pop-pjevače. Produkciju nastavlja primarno s technom u koji želi unijeti osobni unikatni ton koji ga najbolje opisuje kao umjetnika i čovjeka.

hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web