Skip to main content

10 setova sa Drumatica party serijala koji je oblikovao scenu Osijeka

Sa projekta Drumatica koji igra nezanemarivu ulogu u osječkom noćnom životu donosimo 10 setova iz old school vremena.

Piše: 


Sly je pokretač elektroničke glazbene scene u Osijeku i Slavoniji. Prvi party u Osijeku organizirao je u studenom 1993.,  i predstavio ovu vrstu glazbe široj publici.


Photo Marin Crmoja / Album: Gaetano Parisio 28.04.2001. Vega, Osijek

Setovi:
Gaetano Parisio, Rino Cerrone, Oxia, Angel Allanis, Funk D`Void, La-Di-Da, DJ Bone, Sly, Miss Sunshine, Loki Masa

Snimljeno na lokacijama:
Vega, Bastion, Oxygene, Slavija (Osijek)

Do 1999. bio je umiješan u većinu važnijih događaja ove vrste u Osijeku, kao DJ i promoter. 1999. osniva DSM production (promotion & booking) s ciljem organiziranja kvalitetnih partyja na najboljim osječkim lokacijama (Pampas, Barutana, Slavija, Amfiteatar, Aquapolis, Oxygene i Vega) s vrhunskim imenima kao što su: Ken Ishii, Umek, Funk D'Void, Ian Pooley, Deetron, Gaetano Parisio, Valentino Kanzyani, Billy Nasty, Oxia, DJ Bone, Angel Alanis, Gayle San, Thomas Krome, Henrik B, Rino Cerrone, Percy X, Jel Ford, LaDiDa, itd.

Postiže veliki uspjeh s kojim dovodi Osijek na elektroničku glazbenu mapu Europe. Rezidencije je imao u svim osječkim klubovima te u zagrebačkom Gap clubu. Njegovi osječki projekti su poznati pod imenom Drumatica, Funking, Dislectric i Recycled Pools te suradnja s festivalima Urban Fest Osijek i Pannonian Challenge.

Drumatica je nastala u ožujku 2001. u klubu Vega, a nastavilo se i u drugim osječkim mjestima Bastion, Oxygene, Slavija, Pampas i Old Bridge Pub. Puno veća kolekcija bit će objavljena uskoro na službenim kanalima DJ Slyja.

Drumatica je započela na korijenima već iskušanih prethodnika kao što su Powderhouse, Funking, Recycled Pools i Morephonic, a posljednji projekt je dugogodišnja klupska večer Dislectric (disco/electro/italo/house/techno).

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2