Skip to main content
  • 15.11.2020.

DJ Mag i RA objavili svjedočanstva žena koje je seksualno zlostavljao Derrick May

Techno DJ-a i producenta Derricka Maya četiri su žene optužile za seksualni napad, što on negira.

Piše: 


DJ Mag i Resident Advisor objavili su potresne priče žena koje mu stavljaju na teret seksualno nasilje. Vijest se po internetu počela širiti nakon smrti Erick Morilla koji je imao optužbu za silovanje, a počinio je samoubojstvo nekoliko dana prije saslušanja na sudu.

O Mayu kao seksualnom prijestupniku, pisao je njegov bivši prijatelj i poslovni partner Michael James koji je jedan od tvoraca trake "Strings of life". Derrick May se u toj optužbi pokušao obraniti tvrdnjom da mu James smješta zbog nesređenih odnosa u vezi naknada za ovu hit pjesmu.

U svjedočanstvima DJ Magu, žene su objavile svoje priče pod pseudonimima, a govore o napadima koji su započeli početkom 2000-ih. May je optužen da je pipkao žene, vršio seksualno uznemiravanje putem telefonskih poziva. Također je optužen za fizičko i verbalno zlostavljanje. Zajedno ovi izvještaji prikazuju obrazac seksualnog uznemiravanja i seksualnog zlostavljanja koji datira prije najmanje 20 godina i koji se dogodio u brojnim zemljama.

Izjava Derricka Maya protiv nedavnih optužbi za seksualno nasilje

Kao crnac koji radi u industriji kojom dominiraju bijelci i s otvorenom pristranošću, očekujem li da sam naučio bolnu lekciju da ne postoji istina, poštenost ili pravni postupak?

Kada će završiti dugačka povijest korištenja seksualnosti muškaraca Afroamerikanaca?

Moram li pod prisilom surađivati s vlastitom viktimizacijom od strane neprijateljskih medija koji pojačavaju strah objavljujući potresne ispovijesti anonimnih žena putem interneta?

Ne zanima me legitimiranje tih iskrivljenja.

Žene su vodovod života i kao takve ih treba štititi, a ne iskorištavati. Živim po tim riječima.

O novim optužbama pišu i The Guardian, NME, Pitchfork. Derrick Mayu su u međuvremenu otkazane suradnje sa Paris Electronic Week i FAC51 Hacienda.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2