Skip to main content

21 razlog zbog kojeg Toto Chiavetta spada u glazbene inovatore

Toto Chiavetta jedan je od najcjenjenijih talijanskih producenta i DJ-a, a mnogi ga definiraju i kao vrlo naprednog producenta i inovatora stoga nije čudo da brani boje Innervisionsa.

Piše: 


Rođen je u Cataniji gdje je glazba bila sve samo ne dostupna. No, glazba je učinila ono što čini, našla je način kod klinca koji je sakupljao sve glazbeno na što je mogao staviti prste. Uskoro u priču upada DJ-ing da bi s vrlo bazičnom opremom već s 14 krenuo eksperimentirati s produkcijom.

Put je bio dug, no do 1998. već je otvarao za nekoliko velikih house imena, da bi 2012. postao konzistentni kozmopolit kao posljedicu požude svjetskog uha za njegovim zvukom. U srcu house poklonik zaslužio je poštovanje savršeno izvedenim dubokim organiskim setovima, no nije sramežljiv ni zalutati u techno primjese, a u njegovoj estetici možeš uživati na izdanjima s Innervisionsa, Yorube, Ibadana, Defecteda, Soul Heavena, AtJazz Record Companya.

ALBUMI NA VRLO CIJENJENIM ETIKETAMA

Najnovije mu studijsko umijeće "Institute of Peace" izlazi baš sutra 12. travnja za Border of Light, dok se prethodna dva albuma nalaze već na Innervisionsu i Yorubi. Toto je već gostovao na ovim prostorima, točnije prošloga ljeta u Rat Cat pećini aka The Cave, a u nastavku možete vidjeti dio atmosfere sa tog partija.

Vortex &Yoruba Family Event zaslužni su što će Toto ponovno doći u naše krajeve i nastupati na novom festivalu otoka Murtera. Domaćin je legendarna plaža Čigrađa od 24. do 26. svibnja, a povlaštene ulaznice za Ex-YU posjetitelje možeš nabaviti ovdje. U nastavku je 21 razlog zbog kojeg je Chiavetta po mnogima nazvan glazbenim inovatorom.
 

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2