Skip to main content
  • 31.01.2021.

BBC pokrenuo projekt zvučnih pejzaža prirode za poboljšanje raspoloženja

BBC je pokrenuo novi suradnički projekt nazvan Soundscapes for Wellbeing.

Piše: 


Cilj projekta je "povezati publiku s prirodom putem kreativnog programiranja" putem BBC Radija 3, 6 Music, BBC Sounds i BBC 2 Winterwatch. Publika može doživjeti Soundscapes for wellbeing putem Radija 3, 6 Music, BBC Sounds, BBC Two's Winterwatch i BBC Archive Sound Effects, plus sudjelovati u novom znanstvenom eksperimentu.

Također uključuje BBC Sound Effects Archive, koji je 25. siječnja ponovno pokrenut kao interaktivna platforma s više od 33 000 zvukova, 17 000 novih zvukova prirode i značajkom Mixer Tool. Ova značajka omogućit će korisnicima preuzimanje zvukova i stvaranje, miksanje i dijeljenje vlastitih zvučnih pejzaža besplatno.

BBC je izradio glazbu i programe tematizirane u prirodi, uključujući posebnu verziju Soundscapes for Wellbeing, kombinacije Ambient Focus Mary Anne Hobb, koja je sada upotpunjena 3D zvukovima prirode.

BBC također poziva publiku da sudjeluju u novom eksperimentu u prirodi širom Ujedinjenog Kraljevstva koji se realizria sa Sveučilištem u Exeteru. Dizajniran je za "otkrivanje potencijala virtualnih iskustava prirode za poboljšanje našeg blagostanja". Nazvan Virtualni prirodni eksperiment, istraživat će emocije koje pojedinci doživljavaju dok se bave prirodnim okruženjima putem različitih internetskih i emitiranih formata, obuhvaćajući "bogate vizualne prizore" do "imerzivnih prirodnih zvučnih snimaka i visokobudžetnih dokumentaraca o divljini". Publika se poziva da sudjeluje u 10-minutnom eksperimentu od kuće koristeći laptop ili telefon. Od sudionika će se tražiti da puste jedan od nekoliko kratkih videozapisa i odgovore na niz pitanja.

Naše istraživanje širom Ujedinjenog Kraljevstva sa Sveučilištem u Exeteru poziva ljude da pomognu znanstvenicima stvoriti čvrst uvid u blagodati digitalnih iskustava u prirodi, a publika može sama istražiti učinke istražujući našu novoosnovanu arhivu BBC zvučnih efekata i slušajući kreativni sadržaj na radiju, TV-u i digitalnom snimanju posebno izrađenom za projekt. "

Ovdje saznajte više o Soundscapes for wellbeing.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk