Skip to main content
  • 31.03.2023.

Druga dimenzija Petra Dundova. Evo kako izvodi techno uz klasične instrumentaliste!

Petar Dundov je prošlog petka kako smo ranije izvještavali, dobio priliku otići u drugu dimenziju izvođenjem techno glazbe uz pratnju klasičnih instrumentalista u Zürichu

Piše: 

"Prošli tjedan sam imao prekrasnu priliku nastupiti u Zürichu zajedno s članovima Tonhalle-Orchester Zürich, slaveći 20 godina TonhalleLATE: Classic Meets Electronic.

Jedinstvena je to večer s ciljem povezivanja klasične glazbe i suvremenog elektroničkog zvuka. Za ovu priliku prvi dio večeri rezerviran je za "Alpsku simfoniju" Richarda Straussa, kojom je majstorski ravnao Paavo Järvi.

Ovo je bio prvi put da sam ga imao priliku slušati uživo i to je iskustvo koje mi je doista promijenilo život. U drugom dijelu večeri preselili smo se u foaje gdje smo nastavili glazbeno putovanje izvodeći techno glazbu uz pratnju klasičnih instrumentalista.

Bio sam iznimno počašćen kad su me pozvali da kao autor sudjelujem u projektu. Drago mi je da smo tako dobro surađivali kao tim i uspjeli se uspeti na "planinu", ističe Dundov na svom Facebooku.

Strauss je inače bio strastveni planinar i ovdje je komponirao sve što je doživio u prirodi, pa je tako tema drugog dijela večeri "Classic meets Electronic" u foajeu i bila glazbeno uspinjanje na planinu, što se prikazivalo u pozadini i tijekom animacija.

"Hvala svim članovima orkestra Tonhalle; bila je takva privilegija nastupati s vama. Posebna zahvala glavnom timu: Pierre Bachmann, Emanuel Steffen i Kollektiv Packungsbeilage. Bila je to nevjerojatna vožnja.", za kraj će Petar.

U nastavku pogledajte i kraći video sažetak koji je naš čarobnjak objavio na svom Instagramu.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2