Skip to main content
  • 22.03.2022.

Ova pjesma zaludjela je svijet 2002. Vrtio ju je Fatboy Slim na Brighton Beachu!

Većini partijanera umjetničko ime Tim Deluxe vjerojatno ništa ne znači, ali zašto je on bitan otkrit će slijedeća priča

Piše: 

Naslovna foto

Naslovna fotografija: Still/Press/Sky


No, ako se vratimo nepunih 20 godina unazad, Tim Deluxe je tada bio nepoznati 24-godišnji britanski DJ i producent koji je taman izbacio pjesmu “It Just Won’t Do” u suradnji s ženskom vokalisticom Sam Obernik.


(Image: PA)

13. srpnja 2002. u Velikoj Britaniji se održao Big Beach Boutique II poznat i kao Brighton Beach na plaži Brightona. Iako su organizatori očekivali 60 tisuća posjetitelja, dogodio se potpuni šok kad je na obalu pristiglo 250.000 ljubitelja plesne glazbe koji su slavili ljeto, ljubav i zarazni elektronički ritam.

Za DJ pultom je bio Fatboy Slim!

Događaj je izazvao potpuni kolaps u prometu Brightona, sigurnosne probleme kao i jedan smrtni slučaj, a sada se vraćamo na početak ove priče. Na ovom partyu pjesma s kojom je Norman Cook (Fatboy Slim) otvorio set upravo je “It Just Won’t Do” Tim Deluxea. Generacije su prepričavale ovaj događaj kao što je i pjesma Tim Deluxea postala svojevremeni hit i zaštitni znak neponovljivog Brighton Beacha, a odgojila je miljune ljudi i približila ih elektroničkom zvuku.

Pjesma je nakon Brightona osvojila brojne chartove diljem svijeta, a osim što je video iz Brightona samo na Youtubeu pogledan nekoliko desetaka miljuna puta, ovaj uradak se urezao u srcima brojnih fanova.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2