Skip to main content
  • 10.04.2023.

Poslušajte kako zvuči techno na drombulji (usnoj harfi)

Mladi glazbenik skupio je više stotina milijuna pregleda svirajući drombulju na društvenim mrežama

Piše: 


Damon Salinas krije se iza projekta Boing Music na kojemu svira elektroničku glazbu, najčešće techno ritmove koristeći drombulju (usnu harfu).

Kako bi stvorio techno zvuk, mladi glazbenik metalni dvokraki okvir drombulje pozicionira na svoje zube i “čupa” metalnu žicu na sredini, a kako bi se zvukovi razlikovali ispušta zrak, pomiče usta i obraze.

Sudeći po videima, Damon Salinas ne radi obrade pjesama, već u svakom novom videozapisu improvizira i stvara novu autorsku glazbu. Svoj unikatni talent je podijelio sa svijetom na društvenim mrežama što mu je priskrbilo više stotina milijuna pregleda, ponajviše na TikToku.

Kako zvuče neke od njegovih najviralnijih skladbi, poslušajte i pogledajte na YouTube kompilaciji.

Damon Salinas je i službeno objavio nekolicinu traka, koje je razvrstao u dva EP-ja – “Experiments In Jawharp” i “House of the Jawharp”.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2