Skip to main content
  • 11.12.2018.

Hrvatsko slovenska kombinacija Grabber & Bastian izdali downtempo album

Marc Grabber poznat je svijetu kao renomirani producent, promotor i DJ koji stoji iza organizacije Valkana Beach Festivala.

Piše: 


Uz svoje house godine, u kojima ga je put vodio na europske turneje uz velikane poput Circulation, Pete Gooding, Harisa Čustovića, Da Fresha, Partito Jesus Comunista (Dobrilla), Deep Disha i Global Unerground, sklon je ujedno i i iskoračiti iz housea u glazbene eksperimente pa nastaju projekti poput Dalmatian Dub (Tomec & Grabber / Downtempo / World) , Golem (Alternative) & Manouche (Electro swing).

Hrvatski producent u studiju je provodio vrijeme surađujući sa slovenskim kompozitorom klasične glazbe i instrumentalistom Bastian-om aka Bostjan Golinar iz čega je proizašao album "Freedom" kojeg daju na FREE DOWNLOAD.

Posljednjih 12 mjeseci Grabber & Bastian su se uhvatili raditi downtempo trake shvativši ovaj poziv vrlo ozbiljno. Nastala je jedinstvena kombinacija pjesama vođenih bass-om, koristeći složene harmonije i moderne minimalističke ritmove.

Bastian je uz svoje iskustvo iz klasične glazbe odveo album u drugu dimenziju koristeći melankolične harmonije kako bi ih zadržao da budu više za um nego za tijelo. Marc Grabber je s druge strane dao svoj kreativni obol u projektu stvarajući break-beatove, tribal groove i plutajuće slojeve svjetlijih zvukova.

Uživajte u "Slobodi" koju donose Grabber & Bastian!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk