Skip to main content
  • 7.04.2021.

After Podcast 008: Xenex

Osma epizoda After Podcasta dovodi još jedno poznato techno ime iz Vukovara, rezidenta klubske večeri RE:CODE & Soundscape.

Piše: 


Xenex je DJ i producent iz Vukovara. Na underground techno sceni uključen je od kraja 2006. godine u kojoj broji brojne nastupe u nekim od poznatih klubova u Hrvatskoj. Neki od njih bili su u inozemstvu u zemljama poput Kine, Austrije, Slovenije i Srbije. Dijelio je pult s raznim međunarodnim umjetnicima, ali i lokalnim sa underground scene u regiji.

2013. godine počeo se baviti glazbenom produkcijom i do sada su se njegove pjesme mogle naći na izdavačkim kućama kao što su Eclipse Recordings, Naked Lunch, Dolma Red, Reload Black itd. Također njegovu glazbu podržavaju neka od vodećih imena: Ilario Alicante, A. Paul, The YellowHeads, Gene Karz, Du'Art, Lea Dobričić itd. Stil koji svira temelji se na tamnijem i izravnijem tehniku, ali također voli dodati određenu raznolikost i dinamične elemente u svoje setove, ovisno o publici i atmosferi. Njegovo je stajalište da je techno glazbeni stil koji se kontinuirano razvija, pa tako i mi kao umjetnici.

Xenex je također suosnivač hrvatske udruge elektroničke glazbe RE:CODE. Koja je uspjela u kratkom vremenskom roku postati dobro uspostavljena organizacija za promicanje elektroničke glazbene kulture i underground tehno scene predstavljajući međunarodne umjetnike koji nikada prije nisu svirali u njenoj regiji.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk