Skip to main content

After Podcast 009: Yakka

Nagrađivani DJ i producent Yakka jedan vodećih artista house glazbe u Hrvatskoj i regiji gostovao je na Afteru!

Piše: 


Od svog ranog početka krajem 2000-ih do danas, bio je uključen u scenu elektroničke glazbe kao DJ, producent, voditelj izdavača i promotor događaja. Sa svojim prvim službenim izdanjem 2011. za Deeperfect (vodio ga je Stefano Noferini) na kompilaciji Deeperfect's Got Talent 2, Yakka se uključio u izdavanje pjesama na nekim uglednim etiketama poput legendarne Pacha, King, talijanske Cassa Rossa, ali i na raznim manjim jackinima / disko orijentirane izdavačke kuće, posebno Cruise Music – dom njegovih singlova, EP-a i debitantskog albuma "After Beach".

Zvuk koji je gradio godinama baziran je na uzorcima diska, funka i soula, što nije ništa čudno kad znate činjenicu da su neki od njegovih glavnih utjecaja bili / jesu Eric Kupper, Ian Pooley, Sandy Rivera, Freemasons, Hot22 i David Morales.

Kad smo kod DJ rezidencija, Yakka je dio BSH Events – organizacije s najegzotičnijim i inovativnijim lokacijama u Hrvatskoj, Opera kluba – jednog od najboljih klubova u glavnom gradu Zagrebu, Hula Hula – poznatog elitnog mjesta na otoku Hvaru s nevjerojatnim zabavama nakon plaže, Pink Champagne club – luksuzni zatvoreni klub na otoku Hvaru koji je svima posljednja stanica u ranim jutarnjim satima.

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop