Skip to main content
  • 21.04.2021.

Plastikman stvorio novo audio iskustvo vođeno umjetnom inteligencijom

Richie Hawtin udružio se sa zvučnom aplikacijom Endel, pod aliasom Plastikman, kako bi stvorio novo audio iskustvo vođeno umjetnom inteligencijom kako bi pomoglo slušateljima da se usredotoče.

Piše: 


Endel je dizajniran za promicanje dubljeg fokusa, boljeg sna, meditacije i opuštanja, a prethodno se udružio s Grimesom na "AI Lullaby" za potpomognuto opuštanje odraslih i djece.

Hawtinova suradnja naziva se "Deeper Focus" i predstavlja "personaliziranu prilagodljivu zvučnu kulisu u stvarnom vremenu koja se ulijeva u njegovu produkciju zaštitnog znaka, što rezultira prostranim, ogoljenim zvučnim pejzažem koji poboljšava fokus i produktivnost korisnika."

Hawtin je stvorio zvukove u suradnji s Endelovim timom, a Endelov vlastiti AI tada je korišten za prilagodbu zvukova i tekstura ovisno o korisnikovom vremenu, izloženosti prirodnom svjetlu i još mnogo toga.

O novom projektu, Richie Hawtin je istakao: „Kao control freak u studiju, obično imam zadnju riječ o tome kako se skladba razvija, međutim, u ovoj uzbudljivoj situaciji AI je taj koji odlučuje o konačnom okviru. Iako ovo nekome može zvučati zastrašujuće, vjerujem da je to samo još jedno proširenje mog vjerovanja u tehnologiju i njezino suštinsko mjesto u mom kreativnom procesu. "

Endel možete skinuti ovdje.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk