Skip to main content

Festival u hotelu koji 10 godina očekuje svoje prve goste

"Zmajeva vrata" ili Dragon Gate je kineski kulturni centar sagrađen u blizini švedskog grada Gävlea s namjenom da u sklopu svih sadržaj bude i hotel, ali od otvaranja 2008. do danas nitko nikada nije odsjeo u tom objektu.

Piše: 


Da stvar bude još gora građevina je dobila više problema kada ju je u jednom članku The Independent 2016. prozvao najgorom/najružnijom zgradom godine ('Worst Building of the Year').

Konstrukcija kulturnog centra započeta je 2004. gdje su planirani izgradnja navjećeg kipa Budhe, Shaolinov hram sa kung fu školom i zoološki vrt sa pravim medvjedom, no ništa od toga nije realizirano. Jedino što se od svih planova realiziralo su replike 200 vojnika teraktore u figuricama.

No, čini se da duh elektroničke glazbe i ljudi koji je vole imaju dobre plemenite ciljeve oživljavanja kulturne baštine, tako da će i ovaj kulturni centar dobiti trodnevni festival elektroničkog zvuka. Vrijeme je da Dragon Gate postane dom Scandivania Electronic festivalu od 31. svibnja do 2. lipnja. Čini se da je interes za eventom velik budući da je hotel uspio konačno zabilježiti prve rezervacije zainteresiranih posjetitelja. Nadamo se da će prvi posjetitelji konačno i odsjesti u tom bizarnom hotelu.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2