Skip to main content
  • 4.01.2023.

Daft Punk za blagdane počastili s raritetnim videom nastupa bez maske 1997.

Daft Punk je u veljači 2021. objavio kako se nakon gotovo tri desetljeća zajedničkog rada, razilazi.

Piše: 

Usprkos kraju Daft Punka kako ga mi poznajemo, društvene mreže ovog kultnog francuskog elektroničkog dua su i dalje redovno aktivne. Daft Punk s maskama, kakav je ostao u pamćenju ljudi diljem svijeta, nastao je tek krajem 90-ih.

Do tog trenutka, od njihovog osnutka 1993. Guy-Manuel de Homem-Christo i Thomas Bangalter nastupali su s raznim rekvizitima koji su im prekrivali lica, ali bez ikakvih pokrivala lica.

Upravo jedan takav videozapis, Daft Punk podijelio je na svom YouTube kanalu pred sami kraj 2022. godine. Riječ je o njihovom nastupu iz 1997. u Mayan Theateru u Los Angelesu kada nisu nosili maske. Kroz 12 minuta videozapisa, Daft Punk svira jednu od njihovih najenergičnijih traka ikad –Rollin & Scratchin, koja se našla na debitantskog albumu Homework.

Prije nekoliko mjeseci na bespućima interneta pronađen je i objavljen tonski zapis upravo tog, kultnog seta Daft Punka iz 1997. na YouTubeu.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2