Skip to main content
  • 1.10.2017.

Drugo ljeto ljubavi – The Summer of Rave 1989

Bilo je zaista predivnih i zabavnih ljeta u Velikoj Britaniji, ali ono 1989. će ostati svima u posebnom sjećanju.

Piše: 


Osjećala se neka čudna vibra u zraku i ljeto 1989. bilo je od početka do kraja pretvoreno u jednu veliku i dugačku zabavu. Acid house je navirao sa svih strana na partijima. Mladi su se okrenuli u hedonističke i maratonske partije na kojima se konzumirala nova droga – ecstasy.

Kao da je nova generacija pronašla svoj način izražavanja diljem svijeta i činilo se da se svi pronalaze u tome. Od pro-demokratskih pokreta u Kini do razbijanja granica u istočnoj Europi doista je bilo vrijeme za velike promjene i to se dosta osjećalo i na otoku.
{youtube}A-XrlMpwEuM{/youtube}

U ovom dokumentarcu govore brojni promotori, novinari, bendovi, upoznat ćete legendarnu britansku Haciendu iz Manchestera, tj. sve aktere koji su obilježili razvoj ove kulture, a doznajemo i zašto je 1989. proglašeno drugim ljetom ljubavi.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk