Skip to main content
  • 22.01.2019.

Eden – ovaj biografski film predstavlja rijetkost koja zaslužuje pažnju

Jučer predvečer oko 18h Cinestar TV je emitirao zanimljiv film imena "Eden" (Raj) koji se bavi elektroničkom glazbom i DJ kulturom.

Piše: 


Povijest jednog prolaznog prividnog uspjeha, čak i pada, s Rajom, biografski film predstavlja rijetkost koja zaslužuje pažnju. Način na koji je kroz poraze i padove isprepleten čitav jedan vremenski period (devedesete godine prošlog stoljeća i 2000te) i njegova generacija (danas u četrdesetima) kroz prizmu glazbenog smjera La French touch čini ovaj film posebnim.

Paul je u devedesetima po prvi put zakoračio u pariški noćni život. Kao strastveni zaljubljenik u elektroničku glazbu, oformio je sa svojim najboljim prijateljem DJ duo „Cheers“. Ubrzo su obojica pronašli svoju publiku i doživjeti vrtoglavi, euforični, opasni, ali prolazni uspon.

Paul se susreo s Thomasom Bangalterom, budućim članom Daft Punka i kao i on postaje jedan od nositelja French Toucha, francuske electro scene koja će osvojiti čitav svijet.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2