Baner

Foto, video i audio snimka Underworlda iz amsterdamskog Rijkmuseuma

Subota, 21 Listopad 2017

Nije nepoznanica da se za vrijeme Amsterdam Dance Eventa svaki prostor pretvara u klub, od brijačnice preko fast fooda, a grupa Underworld je nastupila u biciklističkom prolazu kroz Rijksmuseum.


Jučer su posjetitelji ADE-a uživali u jedinstvenom nastupu legendarnog Underworlda na neobičnoj lokaciji koja se transformirala u party spot samo za njihov ekskluzivni live show. Organizatoru Audio Obscura ideja je povezati poznate glazbenike s nastupima u kulturnim i povijesnim ustanovama.

Grupa Underworld pod vodstvom Karl Hydea i Rick Smitha već godinama koncerte održava na neobičnim lokalitetima od napuštenih skladišta, umjetničkih galerija, kazališta, trgovina odjećom i obućom, no nikako ne propuštaju nastupati i kao headlineri velikih svjetskih koncerata ili underground techno klubova.

Postali su svjetski poznatiji 90-tih godina prošloga stoljeća posebno nakon produkcije himne "Born Slippy" 1996.g. koja je postala soundtrack generacije nakon što je izašao hit film "Trainspotting".Fotografije, isječak s koncerta i audio snimku cijelog nastupa pronašli smo na društvenim mrežama od posjetitelja sinoćnjeg koncerta koji se mogao pratiti i uživo putem livestreama.

 Foto, video i audio snimka Underworlda iz amsterdamskog Rijkmuseuma