Baner
left

Horori đavoljeg daha kao najstrašnije svjetske droge

Srijeda, 12 Travanj 2017

VICE je emitirao ekskluzivni dokumentarac snimljen u Kolumbiji o drogi Scopolamine koju još nazivaju i "đavolji dah", "serum istine" ili "anđeo smrti".


Novinar Ryan Duffy je otputovao u Kolumbiju kako bi istražio čudnovatu i vrlo moćnu supstancu čiji se prah dobiva iz ploda i sjemenki autohtone kolumbijske biljke prekrasnog bijelog cvijeta, a slovi za jednu od najopasnijih droga na svijetu. Samo 1 gram može ubiti 10-15 ljudi. Onaj tko je konzumira postane "zombie" i sluša sve naredbe onoga tko ga je otrovao.

alt

Ryan ističe kako je ta supstanca toliko intenzivna da blokira sve mentalne sposobnosti. Nakon prvih par dana provedenih u Kolumbiji pričajući s nekoliko dilera novinar VICE-a je čuo nezamislive horore o utjecaju ove droge. Potom se susreo s osobama koje su proživjele halucinogene momente đavoljeg dana, a priča je išla toliko daleko da ni sami nisu mogli zamisliti kakav će biti epilog. Dovoljno je da se nekome puhne u lice i ta osoba će za nekoliko minuta biti potpuno pod utjecajem đavoljeg daha, a da toga neće biti svjesna, s obzirom da droga nema ni okusa ni mirisa. Također važno je znati da može biti smrtonosna ako se prekorači dozvoljena doza.

Horori đavoljeg daha kao najstrašnije svjetske droge