Baner

Karantene ih neće zaustaviti - Kotač pokrenuo Corona Room

Četvrtak, 19 Ožujak 2020

Već je nekoliko dana pulska kulturna i edukacijska oaza Kotač zatvorena za javnost, no ovaj je prostor u sklopu DC-a Rojc pretvoren u svojevrsni hub u kojem se okupljaju lokalni umjetnici te stvaraju sadržaj koji se potom emitira online.


Najprije su počeli s takozvanim Corona Room-ovima, live streamovima koji uzor imaju u popularnom Boiler Roomu; radi se zapravo o nastupima DJ-a koji se mogu pratiti uživo, a kasnije i naknadno.

Corona Room na njihovu se Facebooku emitira svaki dan u 21 sat, a do sada su, među ostalima, gostovali Bebetto, Too Faar, DJ Uro, Nesho, Technokjeller, 207, Rasta Altitude, Dub Cat, Algoriddim, DJ Make, Arboretum Kolektiv.
- Osim Corona Rooma, pokrećemo i Kotač Specijale. Radi se o emisijama u kojima ćemo razgovarati s brojnim umjetnicima, povjesničarima, stručnjacima, pripadnicima subkultura... Nedavno smo počeli i s javljanjima naših prijatelja i kolega iz cijeloga svijeta, koja će na rasporedu biti svaki dan u 16 sati.
Oni će nam pričati kako je u Oslu, Berlinu, Australiji, SAD-u - priča nam Davor Uljanić, jedan od čelnih ljudi i kreativaca u Kotaču pa najavljuje da su njihovi dosadašnji live streamovi zapravo samo uvod u Kotač TV, koji će emitirati program svaki dan od podneva do ponoći. - Bit će tu javljanja iz prirode, snimke koncerata, intervjui... A dotad razne sadržaje možete naći i na YouTube kanalu Kotača, gdje osim glazbe ima i zanimljivih predavanja - kaže Uljanić.

Piše Tena Šarčević za Jutarnji

Klub Kotač TV danas na programu:
12:30 Kotač Interview #5: Ivan Šarar
14:00 Vijesti iz svijeta: Australia s Ivo Kalčić
16:00 Vijesti iz znanosti s Matej Šimunić
20:30 Crtice iz istarske povijesti 1.dijela XX stoljeća s Igor Šaponja, Milan Radošević, Igor Jovanović
22:00 Corona Room #8: Nick Radošev feat. Millah

Karantene ih neće zaustaviti - Kotač pokrenuo Corona Room