Skip to main content

Lawrence Klein: Top 10 regionalnih izdanja za siječanj i veljaču 2020.

Unatoč korona groznici naš duh ne jenjava, a trudimo se svim silama da i Vaš bude glazbeno obogaćen pa tako Lawrence Klein  u pravo vrijeme nastavlja sa dijeljenjem fantastične glazbe koju je poslušao posljednjih mjeseci.

Piše: 


Tako njegova redovita kolumna u kojoj odabire najbolja domaća i regionalna izdanja ovaj put donosi playlistu onoga što ga je inspiriralo tijekom siječnja i veljače 2020. Pa krenimo redom:

1.    Andrej Laseech feat. Javonntte – More Than Friends (Original Mix) / Lumberjacks In Hell

Vrhunsko deep house izdanje za Andreja objavljeno je na ‘Lumberjacks In Hell labelu’ kojeg vodi Marcel Vogel. EP nazvan po stvari ‘More Than Friends’ ima tri trake nastale suradnjom hrvatskog producenta Andreja Laseecha i vokalista Javonnttea iz Detroita. Traka je nježna i zvuči kao neka vrsta sexy deep housea te fino vozi cijeli svojim trajanjem. Svakako, ona je super izdanje za Andreja pa očekujemo još takvih uspješnica sa sve boljom prođom na sceni.

2.    AudioStorm – Echolocation (Original Mix) / Bonzai Progressive

Regionalni majstor deep progressive zvuka AudioStorm izdao je novi EP za svjetski popularnu izdavačku kuću u ovom glazbenom žanru, a to je Bonzai Progressive. Traku Echolocation odlikuje topla bass linija s nježnim perkusijama koje voze kroz cijelu skladbu, a u breaku, ta dva elementa nadopunjena sa synthom, dovode traku do vrhunca.

3.    Bojan B, New Now Project – Portal (Filip Fisher Remix) / I AM DIFFERENT

Beogradski DJ i producent Bojan Borjanić izdao je skroz zanimljivo izdanje za jednu od najaktivnijih izdavačkih kuća u regiji, a to je beogradski I AM DIFFERENT. Traka Portal, po kojoj njegov EP sa tri trake nosi ime, izašla je kao original i kao remix kojeg potpisuje Filip Fisher. Bojanovu traku ‘Portal’ Filip je svojim dodirom osvježio i učinio još močnijom. Traka je melodični deep house s ugodnim perkusijama, a sanjiva melodija vozi lijepo kroz cijelu traku.

4.    Ilija Đoković – Eris (Original Mix) / Terminal M

Jedan od najvećih talenata i rastućih zvijezda regionalne scene, Đoković, i dalje neumorno radi na vlastitoj produkciji kojom ponajbolje ilustrira kako zvuči ili treba zvučati moderni techno zvuk, a ujedno zbog toga niže i nastupe diljem regije i Europe. Ilija je za popularni label Terminal M, kojeg vodi Monika Kruse, izdao EP Eris sa dvije trake. Eris je svježa techno traka idealna za svaku špicu večeri, jer njome dominira nabrijani break, a nakon tog breaka udaraju močni kick i bass koji će dobro protresti sve na podiju.  

5.    KAANE – Capricorns Game (Original Mix) / Suah Records

KAANE ili pravim imenom Mateo Čondrić novo je talentirano lice koje bi svojom produkcijom moglo iskočiti na hrvatskoj sceni, posebno u trenutku dok takvog zvuka kod nas nema dovoljno iako je jako popularan drugdje u regiji i svijetu. Traka Capricorns Game moderan je melodic house koji bez problema može proći u bilo kojem klubu ili svjetskom festivalu. Izadana je na kompilaciji za Suah Records. Nakon ovako dobrog izdanja, od Matea se očekuje da nastavi s dobrim izdanjima i tako bude okosnica nove generacije producenata u Hrvatskoj čije vrijeme tek dolazi.

6.    Last95 – Returna (Original Mix) / Last95 Records

Danijel Čehranov pod svojim pseudonimom Last95 izdao je single izdanje Returna za svoju izdavačku kuću Last95 Records. Returna je melodična house traka u kojoj fino balansirani padovi daju slušatelju osjećaj ugode i voze ih dinamičnim ritmom uz moderan i aktualan zvuk kakav njeguju na izdanjima Solomunova labela Dynamic.

7.    Outcome – Occasum (Original Mix) / MoBlack Records

Splitski dvojac Outcome opet je izdao za popularni MoBlack Records dvije trake koje čine EP Aurora & Occasum. Traka Occasum je primjer zvuka koji njeguje Outcome, a to je mračni zvuk s fino ugođenim melodijama i emotivnim harmonijama koje s dramatičnim perkusijama zajedno tvore neku vrstu filmske atmosfere kod slušatelja. Traku Occasum mjesecima su prije objave vrtili po klubovima mega popularni Tale Of Us, Mind Against, Marcus Worgull i mnoga druga svjetska imena. Outcome je uz Coeusa iz Srbije zasigurno nešto najbolje u regiji u tom glazbenom žanru pa se nadamo da će Hrvatska kroz njih konačno dobiti svoj brend s internacionalnom težinom.

8.    Sonic Union – Crucify Your Mind (Forniva Remix) / Lowbit

Jedan od talentiranijih producenata u regiji, Forniva iz Sarajeva, napravio je super remix za Sonic Uniona koji je i ujedno i vlasnik izdavačke kuće Lowbit na kojoj je izašao ovaj Fornivin remix. Svojim zvukom, remix nalikuje na sve popularniji sound kakav fura label i brand All Day I Dream. Odlikuju ga nježne i tople perkusije koje se isprepliću sa sanjivim padovima i synthovima te čine traku baš jako dobrom.

9.    Space Motion – Right On (Original Mix) / Timeless Moment

Space Motion trenutačno je jedan od najboljih producenata regije koji super prolazi i kao DJ jer stalno nastupa diljem Europe i drugdje, a sada je obradio i svima dobro poznati hit Right On koji je izdan za Timeless Moment. Traka Right On je u originalu djelo škotskog dvojca Silicon Soul i upravo ona ih je i proslavila. Space Motion je bit trake uspio zadržati u originalu, ali i unijeti svježinu svojim modernim i malo tvrđim zvukom od originala kako bi tu stvar približio novim generacijama. Jasno, čim je izdana, pomela je sve top ljestvice na Beatportu.  

10.    Vøsne – Cobalt (Petar Dundov Remix) / Turbolenz Records)

Legenda elektroničke scene dulje od dva desetljeća, Petar Dundov, snimio je zanimljiv remix trake Cobalt od talentiranog producenta Vøsne. Remix je svakako za poslušati i vrtiti na podiju jer zvuči kao topli deep house, što će za neke biti iznenađujuće jer su navikli na Petrov malo tvrđi zvuk od ovoga. Al za velikana kao što je Dundov to je normalna stvar jer koji god žanr elektroničke glazbe napravio, on nosi njegov potpis u bezvremenskim melodijama kakve samo Petar zna napraviti.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web