Skip to main content
  • 21.12.2017.

Pod povećalom: ‘We Call It Techno’ – Rođenje njemačke techno scene

Dokumentarac koji je prvotno izašao 2008. do danas je bio dostupan samo na njemačkom jeziku, a sada ga mogu pogledati i svi ostali uz engleski prijevod. "We Call It Techno!" – rođenje njemačke techno scene.

Piše: 

Ovaj dokumentarac vraća nas u povijest kada se techno scena u Njemačkoj tek počela graditi, vraća se samim korijenima pokreta koji je danas jedan od najutjecajnijih u svijetu elektronike. Iako objavljen 2008. tek sada je dostupan u engleskoj verziji pa uz nju štošta o njemačkoj techo sceni mogu naučiti i ostali ljubitelji iste.

U preko 100 minuta videa, fokus će biti na najveće gradove njemačke techno scene, pa tako uz očekivani Berlin i Frankfurt, svoje mjesto zaslužili su gradovi Koln, Hamburg i Munchen. Dokumentarac obuhvaća kadrove prvog Love Paradea, techno klubove Frankfurta Omen i Dorian Gray, kao i record shoppove Hardwax i Delirium, te klupske scene iz razdoblja 1988. – 1994. godine.

Uz video materijale i rijetke fotografije, pojavljuju se neka od najznačajnijih techno kulture iz toga doba – Sven Väth, Ata, Cosmic Baby, Mijk van Dijk, Elsa for Toys, Hell, Mike Ink., Jürgen Laarmann, Mark Reeder, Tanith, Triple R, Upstart, Wolle XDP te mnogi drugi.

Lektira za techno fanove je ovdje, pa taman je odlično vrijeme da se kalendar vrati godinama unatrag i smjestite se na ulice gdje techno scena tek radi svoje prve korake i kreće u život.
{youtube}TWPFrWojYQ4{/youtube}

Izvor – [ElectronicBeats]
 

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2