Skip to main content
  • 20.05.2021.

Pogledajte ekskluzivni isječak iz filma Moby Doc s Davidom Bowiejem

Video isječak preuzet iz nadolazećeg nadrealističkog biografskog dokumentarca o Mobyju i o njemu pripovijeda, pokazuje kako umjetnik odražava svoj profesionalni odnos i prijateljstvo s Davidom Bowiejem.

Piše: 

Naslovna foto

Moby


"Bowie je bio moj omiljeni glazbenik svih vremena", čuje se Moby kako govori u isječku. “Možda 2000. ili 2001. godine, preselio se preko puta mene i nisam mogao vjerovati. Sprijateljio sam se s Davidom Bowiejem. Neke trenutke koje smo on i ja imali zajedno, gotovo osjećam kao da je kvazi stariji brat imao svoje prijateljstvo sa mnom.


Photo: Matt Fried / Gradient Magazine

"Zajedno smo roštiljali, išli u slastičarnu, zajedno smo pili čaj, zajedno smo radili na glazbi, zajedno smo radili na glazbi, zajedno smo ljetovali i zajedno večeravali."

U novom dokumentarnom filmu Moby je također otkrio kako patio od depresije na vrhuncu svoje karijere. Prisjećajući se svog boravka u hotelu Barcelona's Arts večer prije dodjele nagrada, Moby je rekao: „Noć prije sam stigao u svoj hotel i bio sam na vrhu jednog od najelegantnijih hotela u kojima sam ikad bio.

“Na vrhu ovog hotela nalaze se četiri ogromna apartmana. Moji susjedi su bili Bon Jovi, P Diddy i Madonna. Te sam se noći na kraju jako napio. Sve je bilo savršeno. Sve što sam ikad želio bilo mi je dato, čak i više … Prodao sam 10 ili 20 milijuna ploča … i bio sam tako malodušan."

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2