Skip to main content
  • 20.05.2021.

Veliki glazbeni događaji su manje rizičniji od shoppinga

Veliki događaji s publikom testiranom na COVID nisu rizičniji od npr shoppinga, pokazuju preliminarni rezultati ispitivanja u Velikoj Britaniji koja su provedena na pilot događajima tijekom proteklog mjeseca.

Piše: 


Izvještaj sugerira da je rizik od prijenosa koronavirusa na događajima bez maske jednak posjećivanju glavne gradske ulice ili objedovanju, pod uvjetom da postoje odgovarajuća ventilacija i testiranje.

Nalazi, o kojima je prvi put izvijestio The Times, prate niz velikih okupljanja u Engleskoj tijekom ovog mjeseca, uključujući BRIT nagrade, finale FA kupa na stadionu Wembley i dva klupska događaja od 3000 ljudi. Sudionici ovih događaja morali su po dolasku pokazati svoj negativni test i pet dana nakon toga izvršiti daljnji PCR test.

Vladin izvor rekao je Timesu: "Još uvijek čekamo konačne podatke, ali dosadašnji rezultati bili su vrlo ohrabrujući … Pomoći će da se utvrdi da ti veliki događaji u osnovi nisu rizičniji od ostalih dijelova ugostiteljskog sektora. To pokazuje da postoje stvari koje možete učiniti kako biste ove postavke učinili sigurnima kao i ostale svakodnevne aktivnosti."

"Istina je da neće biti 100 posto sigurni, ali rizik možete smanjiti na razumnu razinu."

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2