Skip to main content
  • 14.03.2022.

Pogledajte The Prodigy u Beogradu 1995. – koncert koji je promjenio Srbiju

Grupa The Prodigy u Srbiji ima poseban status

Piše: 


Domaća publika ih obožava, baš kao i oni njih, ali ovaj odnos ne dolazi niotkuda. The Prodigy su, naime, prvi strani bend koji je 1995. godine, osam dana prije potpisivanja Dejtonskog sporazuma, dok je rat još uvijek službeno trajao, a neposredno nakon sankcija, u okviru svoje svjetske turneje kada su bili u vrhuncu slave posjetio Beograd.

Tog 8. prosinca 1995. godine, u današnjoj hali Aleksandar Nikolić, nekadašnjem Pioniru, zabilježen je rekordan broj posjetitelja koji nije oboren ni dan danas.

Dok je cjelokupna Srbija bila u medijskom i političkom mraku, isključena u potpunosti od svijeta, a mladi u Srbiji zaboravljeni od same države bez ikakve nade u bolje sutra, The Prodigy su održavali koncert koji je mnogim generacijama Srbije bio životna prekretnica, čime su stekli kultni status. Ovaj događaj je na kulturnom nivou prošao potpuno ispod radara ljudima iz političkog života, a mladima u Srbiji je ulio nadu u bolje sutra.

Izvor: Vice Srbija
 

1995.12.08 – Pionir Hall, Belgrade, Serbia

Date: 8th December 1995
Event: The Prodigy Concert
Venue: Pionir Hall
City: Belgrade
Country: Serbia
Support: Liquid Limbs, DJ Mark Wee and DJ S.T.R.O.B., DJ Schulz

Tracklist:
1. The Trick Intro
2. Break And Enter
3. Fire (Sunrise Version)
4. Hyperspeed (Link)
5. Rhythm Of Life
6. Poison
7. Funky Shit
8. Weather Experience
9. Their Law
10. Jericho
11. Rock’n’Roll
12. Firestarter
13. Voodoo People
14. Religion Link (Trance U Down Mix)
15. Molotov Bitch
16. No Good (Start The Dance)
17. Breathe
18. Gabba

Extra info:
Premiere performance of Breathe.

*The Prodigy su upravo najavili detalje prve povratničke turneje nakon smrti Ketiha Flinta. Od 8. do 23. srpnja 2022. nastupaju diljem Velike Britanije, a neki koncerti su već rasprodani. Detalje pogledajte ovdje.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2