Skip to main content
  • 28.11.2020.

Poslušaj Education osjeti Revitalization

U posljednih nekoliko mjeseci ograničenja i mjere u našem kretanju i općenitom načinu života postaju sve više restriktivne, a klupski život i organizaciju evenata prati ista sudbina.

Piše: 


Budući da smo često bili ograničeni na svoje domove, ipak u vrtlogu restrikcija nikad nije nestala naša želja i ljubav prema glazbi. Čak je veliki grčki filozof Platon još davne 387. godine pr.Kr. shvatio kako: „Glazba daje dušu svemiru, krila umu, let mašti i život svemu“, prema tome glazba je naš melem za smirivanje tjeskobe i protuotrov za otuđenost i izoliranost u društvu i zajednici.

Skupina ljudi, kreativaca veselog duha prepoznala je važnost glazbe i odlučila napraviti projekt koji će nas putem glazbe pokrenuti, probuditi i rashladiti od svakodnevnice. Taj čudesni lijek zove se Education TV i konstantno djeluje dovodeći umjetnike raznih glazbenih stilova i žanrova koji nas obasipaju zvucima svojih pozitivnih melodija. U studenom smo slušali setove Kruha i Bipiem kolektiva, Marka Štokovića, Leclerca i novog, mladog i talentiranog umjetnika Marka Kobalia, koji je glazbeni stil svog seta opisao kao pretežito disco i electro, s par ubačenih break-ova.

Dalje navodi: „Pokušao sam u 2 sata, koliko set traje, ispričati jednu priču koja započinje jako ugodno i optimistično, ali se postepeno mijenja sa osjećaja uživanja i sigurnosti, na blagu melankoliju, možda čak i blagu tjeskobu, nakon koje ponovno dobija onaj veseli ton na kratko, tek da bi nakon njega prešla na potpunu tamniju stranu.

Moglo bi se reći da ovaj set predstavlja progresiju ovogodišnje situacije, barem iz neke moje perspektive tu u Zagrebu. Set završava sa remixom Richarda Fearlessa na pjesmu "Finders Keepers" kroz koju se provlači pitanje "Whatcha have to say?", poluretoričko pitanje za koje ne sumnjam da ćemo se svi pitati na kraju ove imaginarne, a i one stvarne priče.“

Kobali preporučuje set za trenutke u kojima se slušatelj nalazi u nekoj upitnoj situaciji u svome životu, jer nikad se ne zna, možda mu melodije pomognu na putu do rješenja.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk