Baner

Pozitivan ritam sudjelovao na konferenciji Kontakt u online izdanju

Ponedjeljak, 12 Listopad 2020

Covid 19 je ugrozio brojne industrije, ali je jednu skoro 100% zatvorio. Glazbena industrija prolazi kroz jako teške trenutke.


Praktički nikada od kada postoji u svom suvremenom obliku, ova industrija nija imala sličan izazov.

Festivali, promocije, turneje, koncerti su otkazani. Glazbenici i svi oni koji održavaju ovaj posao su prepušteni sami sebi.Četvrto izdanje Kontakt konferencije otkazano je svega nekoliko tjedana prije svog redovnog termina u ožujku. Tema je trebala biti posvećena kreiranju glazbenog posla, točnije kreatorima ove industrije. Ovogodišnji Kontakt, u izmjenjenom obliku, održao se 21. i 22. rujna u digitalnom izdanju, online. Imajući u vidu stupanj ugroženosti, takav je bio i naslov ovogodišnjeg Kontakta – Ugrožena industrija.Tijekom dva dana konferencije, imali smo prilike vidjeti i čuti preko 30 sudionika iz regije i svijeta, koji su na različitim panel diskusijama govoriti o aktualnoj situaciji u glazbenoj industriji. Prijenos konferencije se održavao i iz Marsh Open Spacea. I Pozitivan ritam, točnije Vedran Meniga sudjelovao je na jednom od panela, "Sezona bez festivala".

Kontakt organiziraju Marsh Creative Production i Odličan Hrčak. Kontakt je član INES – Innovation Network of European Showcases.

Ako koja od video snimki ne radi kliknite na ovaj link i pogledajte direktno na Youtube kanalu Kontakta.

Pozitivan ritam sudjelovao na konferenciji Kontakt u online izdanju