Skip to main content
  • 4.09.2023.

Priča o opstanku: Dokumentarac o kultnom berlinskom Tresoru povodom 32. rođendana

Berlinska institucija uskoro puni 32 godine, a novi kratki dokumentarac obuhvaća njenu prošlost, sadašnjost i budućnost

Piše: 

Berlinski Tresor je jedna od najstarijih i najpopularnijih techno institucija koja slavi svoj 32. rođendan u 2023. Povodom rođendana, Resident Advisor je pripremio novi kratki dokumentarni film “Tresor: A Story of Survival”. Dokumentarac istražuje kakav je klub ima utjecaj na berlinski kulturni krajolik, a o tome više otkriva osnivač Tresora, Dimitri Hegemann.


Tresor 2013.g. – Photograph: Camille Blake

Kroz 15-ak minuta dokumentarnog filma, Resident Advisor se dotiče velikog problema Berlina, sve veće gentrifikacije, rasta cijena nekretnina i nesigurnih ugovora o najmu. S obzirom na to da se berlinsko tržište nekretnina i dalje buja, trenutne okolnosti su potaknule Dimitrija Hegemanna da osnuje Zakladu Tresor sa ciljem zaštite kulturnih i kreativnih prostora u središtu grada.

Tresor: A Story of Survival” je režirao Josiah McGarvie, a producirala ga je Emma Tracey. Kratkometražni dokumentarni film možete pogledati na YouTubeu.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2