Rijetke snimke rejva iz Ostguta, kluba koji je današnji Berghain

Nedjelja, 19 Studeni 2017

Za New York Times i Rolling Stones, Berghain je najbolji klub na svijetu, dok se na ljestvici DJ Maga najboljih 100 klubova u ovoj godini smjestio na 12. poziciji, donosimo rane snimke iz berlinskog kluba.

Hram techno glazbe svoja vrata je otvorio 2004. godine, no poznata berlinska zgrada u kojoj je smješten Berghain bila je dom jednog drugog kluba, Ostgut. Otvoren 1999. godine, klub je služio za eklektičnu publiku kojoj je servirao opasne techno partye. U zgradi u kojoj se nalazio Ostgut, dvije godine poslije njegova otvorenja osnivači kluba Teufele Michael i Thormann Norbert otvorili su novi klub koji se nalazi na gornjem katu, Panorama Bar.Berghain se udomio na lokaciji industrijske zgrade godinu dana poslije, nakon što je 2003. Ostgut prestao sa radom.

Video smo pronašli na facebook stranici technohistory.org, a snimljen 2000. godine pokazuje rane dane berlinskog rejva u danas najpoznatijem klubu na svijetu. Snimio ga je The Advent koji se i pojavljuje u samom videu, a tu su još i Dave Angel te Johannes Heil.

Ne zaboravite da Berghain za doček 2018. priprema 60.-satni party u više od 40 izvođača.
 

Rijetke snimke rejva iz Ostguta, kluba koji je današnji Berghain