Skip to main content
  • 20.11.2017.

Sprema se najveće okupljanje domaće elektroničke scene!

Autori i programi koji su 12 mjeseci vrijedno radili, promovirali scenu i ulagali u nju dobit će priznanja na drugoj po redu dodjeli nagrada Ambasador koja se za nešto više od 24 sata održava u KUC Travno (Zagreb).

Piše: 


Sama manifestacija u 3 čina održat će se u utorak 21. studenog, a potom se sprema Ambasador Winners Party, 25. studenog u klubu Boogaloo. Nagrada Ambasador platforma je za okupljanje glazbenika i profesionalaca iz industrije u želji da elektronička scena bude prepoznatljivija i dobije status u kulturi RH kakav zaslužuje.

Projekt podržalo Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i HDS-ZAMP
Podršku projektu dale su krovne državne i glazbene institucije pa će tako pomoćnica ministrice kulture, dr.sc. Iva Hraste Sočo, u ime Ministarstva uručiti nagradu za najbolji festival, dok iz Grada Zagreba stiže zamjenik pročelnika GU za obrazovanje, kulturu i sport g. Tedi Lušetić; te HDS-ZAMP kao partnera manifestacije koji će uručiti priznanje za Album/kompilaciju godine u nagradi struke.

Na pretprogramu ovogodišnjeg Ambasadora od 18.30h predstavit će se glazbene udruge i edukativni programi bitni za razvoj scene. HDS-ZAMP, novo-osnovana DJ sekcija pri HGU, EMI učilište. Plesači Education TV-a uveličat će dodjelu dok će Pioneer DJ Hrvatska predstaviti najnovija tehnološka dostignuća. Događaj naglašava EKO pristup pa će posjetitelji moći konzumirati piće i zadržati za uspomenu posebno dizajnirane čaše Ambasador u suradnji s CupUp.

Projekt koji potiče mlade i hrvatsko glazbeno stvaralaštvo
Kroz nekoliko kategorija Ambasador potiče mlade i nove autore, programe i projekte, dajući im vjetar u leđa u daljnjem radu. Ove godine prvi put će se predstaviti i projekt “Burza znanja”, koji je pokrenut u sklopu nagrade Ambasador kako bi mladi DJ-i te svi drugi dionici scene mogli ostaviti svoje kontakte ukoliko žele da ih se spoji s festivalima, klubovima, promotorima i projektima na sceni.

Warm up i After u velikom stilu
Kako to i priliči dodjeli nagrada za elektroničku glazbu, organizatori su pripremili glazbeni užitak. Na Warm up partiju neposredno prije same dodjele vrtit će se elektronika i to na vinilima! Na Winners Partyju, najavljenom za 25.11. u klubu Boogaloo, na dva će floora nastupati poznata imena scene kojima će se pridružiti ovogodišnji dobitnici. Njihova imena bit će poznata nakon dodjele.

Svoj nastup su za sada potvrdili prošlogodišnji Ambasadori – Petar Dundov, Ana Antonova, DJ Xed, ikonal Live, Le Chocolat Noir Live, Lunar Dawn, System Divine, Toxic i Yakka. Cijene ulaznica za najbolji party domaće elektronike sa svjetskim zvukom su 40 kn do ponoći, 60 kn poslije. Ljubitelji house, electro, techno, trance i bass zvuka uživat će u nastupima 16 DJ-a, kroz 8 sati glazbe na 2 floora, a onda slijedi after u Aquariusu.

Pratite Ambasador socijalno!

Program su podržali i BURN Hrvatska, Studio 89, te Jamnica Sensation!


 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk