Skip to main content
  • 10.12.2017.

Techno kakav je nekad bio – Loveparade i Tresor snimke iz 1996.

13. srpnja 1996. na berlinskom Loveparade-u plesalo je 750 tisuća partijanera što je oko 500 više nego godinu prije. Moto te parade bio je "We are one Family".

Piše: 


Ove snimke će starije generacije s pozornošću pogledati i prisjetiti se kako je techno zvučao nekad.


Autor fotografije: Gerd Danigel , ddr-fotograf.de

Slijedeće video snimke napravljene su dan poslije Loveparadea u nedjelju 14.07. kada se tisuće rejvera sjatilo u istočni Berlin na after u Leipziger Straße, nekadašnji dom kluba Tresor. Donosimo jedan od rijetkih prizora sa ove lokacije koji su digitalizirani i objavljeni na internetu.

Na tom mjestu kasnije je izgrađen trgovački centar Mall of Berlin, a nasuprot se nalazi Ministarstvo financija. Jedna od najvećih grešaka tadašnje Gradske uprave je bila da zgradu u kojoj je bio Tresor preda u ruke investitorima u trgovački centar. Tresor se zatvorio 2005.g., a ponovno otvorio na novoj lokaciji 2007.

{youtube}x1UdYS6mTdM{/youtube}

{youtube}6NLHO7lIkjk{/youtube}

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk