Skip to main content
  • 13.02.2024.

U kina stiže film o velikanu reggae glazbe – “Bob Marley: One Love”

Premijera filma o glazbenoj ikoni je isplanirana za Valentinovo, a u nekoliko hrvatskih gradova će se nakon prikazivanja filma održati i prigodni partyji.

Piše: 

Naslovna foto

GettyImages

Film “Bob Marley: One Love” slavi život i glazbu reggae ikone koja je inspirirala generacije svojom porukom ljubavi i zajedništva. Prvi put na veliko platno stiže Bobova snažnu priča o prevladavanju svih prepreka i putovanju iza njegove revolucionarne glazbe.

Rita Marley, njihov sin Ziggy i kći Cedella sudjelovali su u nastanku filma, pružajući osobni uvid u život legendarne glazbene ikone. “Ništa se ne događa prije nego što dođe vrijeme za to, a sada je vrijeme da se priča o našem ocu Bobu Marleyu” rekao je Ziggy Marley te dodao “Ovaj film će vam po prvi put predočiti kako je bilo biti u blizini legende, vidjeti njegovu bol, njegovu tugu, njegovu radost i njegovo iskupljenje.”

Ovo je Bob Marley kojeg mnogi ljudi ne poznaju. Dat ćemo svakome nešto što nisu vidjeli, nešto što ne mogu pronaći na Googleu, temeljeno na stvarnim razgovorima, iznutra.” poručio je redatelj filma Bob Marley: One Love.

Ulogu legendarnog glazbenika preuzeo je Kingsley Ben-Adir, dok Lashana Lynch glumi njegovu suprugu Ritu. Redatelj filma je Reinaldo Marcus Green, poznat po nominiranom filmu za Oscara “King Richard”. Službeni trailer možete pogledati na YouTubeu.

Premijera filma diljem Hrvatske je u srijedu 14. veljače na Valentinovo, a brojna kina pripremaju i prigodni program poput reggae koncerata i afterpartyja. U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema će se održati i koncert grupe Brain Holiday, dok u osječkom kinu Urania se sprema afterparty “Roots, Rock Reggae” uz DJ Martinees Selecta.

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk