Skip to main content
  • 13.02.2024.

BeThrifty stiže u Zagreb te pozivaju na suvremeni i održiv šoping u stilu “lova na blago”

Sve one koji obožavaju triftati i pronalaziti zanimljive komade odjeće, razveselit će vijest da u Zagreb uskoro stiže najpopularniji Vintage Kilo Sale u Europi.

Piše: 

Naslovna foto

Tomislav Miletic/PIXSEL

BeThrifty je uspješno iskombinirao modu i održivost, prkoseći tako fast-fashion brendovima koji su danas prozvani od strane mlade populacije, više nego ikad. Stoga projektom nije postignuto isključivo stvaranje novog modnog imena ili marke, nego i jedne nove proaktivne zajednice koja skreće pažnju na važne probleme današnje modne industrije. Vizija BeThriftyja je održivi životni stil s idejom podizanja svijesti o okolišu i ograničenim resursima u modnoj industriji, a to će predstaviti sljedećeg vikenda 17. i 18 veljače, u Zagrebu u Studiju Katran.

Vintage & Second Hand je prvi poduzeti korak k zelenijem načinu života. BeThriftijev tim za održivost stalno razvija nove, različite projekte, primjerice recikliranog nakita, eko i prirodne kozmetike i mnogih drugih proizvoda koji se mogu proizvoditi bez ugrožavanja okoliša.

foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Lanac “proizvodnje” započinje nabavom odjeće različitih kolekcija kvalitetne retro i vintage odjeće širom svijeta koja, kroz Europu, putuje do skladišta za njeno sortiranje. Odjeća koja stigne se zatim pomno prebire, a odabrani komadi se onda ručno i pažljivo sortiraju i pregledaju, te putuju u skladišta BeThriftyja. Tamo se svaki odjevni komad još jednom pregleda i po potrebi prepravi od strane tima za upravljanje kvalitetom. Konačna destinacija odabranih komada su BeThrifty eventi diljem Europe.

Na eventima baš svi mogu pronaći nešto za sebe jer odjeće ima u različitim veličinama od XXS do XXL. Što se brendova tiče, Nike, Adidas, Reebok, Lacoste, Ralph Lauren su samo neki od njih. Sav asortiman podijeljen je u 60 različitih kategorija među kojima se mogu naći šareni old school windbreakeri, kožne jakne, puloveri i hudice, šarene, denim košulje i još mnogo toga. Jedan kilogram BeThrifty odjeće košta 39€.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2