Skip to main content
  • 3.01.2018.

Video: Darude otkriva detalje uspjeha bezvremenskog fenomena ‘Sandstorm’

Čak 17 godina nakon njezinog izlaska Darude s pjesmom Sandstorm i dalje su viralni hit, a u današnjem videu saznat ćemo detalje njezinog početka i uspjeha.

Piše: 

Teško da ćete pronaći pjesmu sa tolikom dominacijom koliku posjeduje Sandstorm. Samo par sekundi slušanja dovoljno je da ju do kraja dana pjevušite bilo u sebi ili na glas.

Toni-Ville Henrik Virtanen uspio je stvoriti fenomen

Nedavno je finski DJ i producent porazgovarao sa Vice Magazine i otkrio im detalje koji su njegov život učinili slavnim te kakav uspjeh diljem svijeta mu je donijela među najprepoznatiljivijim pjesmama plesne glazbe.

Ideja za stvaranje Sandstorma proizašla je iz njegovih izleta u noćne klubove iz majke Finske: "Bilo je mnogo noći kada sam odlazio u klubove, kada bi oko vremena 3:30 ljudi već bili tjerani kući, a ja sam tada doslovno trčao kući, sjeo za računalo i počeo stvarati glazbu koju sam tek čuo i svidjela mi se."
{youtube}y6120QOlsfU{/youtube}

Iako izdana 2000. Virtanen otkriva kako je melodija napravljena dvije godine ranije na Atari SD-u. No, bitan trenutak za Darude-a i njegov hit dogodio se kada ju je pustio producentu Jaako Salovaara-u, uz čiju pomoć im je trebalo dvodnevno brainstormanje da se Sandstorm završi. Jednom kada su bili gotovi, Darude-ov život preokrenuo se naglavačke.

Video otkriva 17-godišnje putovanje koje je samo jedan hit donio legendarnom producentu, a steknut će se dojam kako je više drame nego bi se moglo očekivati. Mnogi izvori danas su zaslužni za održavanje Sandstorma na životu, a najbolje je da ih sada sami provjerite:

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2