Skip to main content
  • 22.08.2016.

Convextion izdaje prvi album u 10 godina!

Sve stvari koje ćeš u ostatku svijeta zateći u standardnim veličinama u Texasu su veće i glasnije. Baš ovdje zaplakao je prvi puta 1972. Gerard Hanson, tebi poznatiji kao Convextion.

 
Odrastao na sintetičkim majstorijama Juana Atinsa, Derricka Maya, Stefana Robbersa, Red Planeta i Carla Craiga pronašao je način kako da sljubi sve zajedno u sintezi dubine, minimalizma, duše i na razmeđu detroitsko-berlinskog zvuka. U razdoblju od 1995-1997. nastalo je pet EP-ja i zatim još dva do 2005., da bi 2006. izašao album jednostavno nazvan njegovim imenom.
 
Dekada u kojoj je Convextion produciorao uglavnom za vlastite potrebe je otkucala svoje i iz relativne anonimnosti vraća se s LP-jem naziva 2845. Čini se da 2016. označava buđenje demona i ponovni povratak jer je ove godine u audiosferu skočio već i EP za Acido kao i traka pod alternativnim aliasom, E.R.P. (Event Related Potential).

 
Novi LP pojavio se ovoga vikenda kao iznenađenje na Discogsu s kataloškim brojem  A.R.T.LESS VEXT LP 1, na podlabelu Mojube, a.r.t.less., a sastoji se od sedam novih traka na dvije ploče od kojih je editiranje dvije preuzeo osnivač Mojube labela, Don Williams. Tracklistu provjeri niže i zavitlaj uho na to kako zvuči, još svježi ispod preše, Convextion. Nadamo se da nećemo čekati čitavo desetljeće za naredni album!
 
Tracklist
A New Horizon 
B1 Distant Transmission 
B2 Saline Moon 
C1 Tidal Friction 
C2 Sea And Satellite 
D1 Exploration 
D2 Flyby 
 
 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop