Skip to main content
  • 26.04.2017.

Fabijan Jakopetz: Top 5 moćnih klupskih traka za travanj

Fabijan Jakopetz je prošlog mjeseca za KS počeo preslušavati nove promo trake na različitim servisima, a nakon toga slijedi odabir "prime time" traka za regularnu večer i 5 traka tekućeg mjeseca koje rado vrti na afterima.

Piše: 


U nastavku je travanjski odabir 5 uradaka koje rado vrti na partijima u regularnom dijelu noći:

01. David Akso – 59000 (original mix)
LABEL: A-Traction Records

Ako gledamo u povijest francuske i njenog doprinosa globalnoj elektroničkoj sceni, onda niti malo ne čudi što je ovakvo remek djelo napravio baš Francuz pod imenom David Akso. Traka ima vrlo moćnu drum sekciju, pumpajući kick, te ritmično i skladno odrađenu hi hat i shaker sekciju koja se saljeva u vrlo moćan klupski groove. Synth tema koja se pojavljuje na breaku ostavlja bez daha, a sve to upotpunjava hipnotizirajući synth lead. Ovo će se naći u puno DJ playlista.
=> https://classic.beatport.com/track/59000-original-mix/9063857

02. Guti – Her House (Mark Broom Remix)
LABEL: Cuttin' Headz

Ako makar ponekad njuškate po Techno glazbi, onda Vam Mark Broom nije stranac. Što god da ovaj čovjek izbaci je doslovce “floorkiller”. U ovom remixu koji je potpisan za etiketu od Martinez Brothersa, samplirani vokali stvaraju apsolutni funk te odlično posloženu drum i hi hat sekciju koja je baš po mom osobnom ukusu. Da bi stvar imala potpuni oblik i izražaj, pojavljuju se retro synthevi koji u zajedničkoj kompoziciji stvaraju epični uradak za svaki Techno floor.
=> https://www.deejay.de/Guti_X_Morgan_This_Must_Be_The_Future_CH012_Vinyl__265597

03. Martinet – Tube (original mix)
LABEL: No Idea's Original

Dobro poznati Huxley pod alias imenom Martinet je stvorio ovu moćnu kompoziciju koja je vrlo atmosferična i stvara jednu progressivnu sliku koja vozi od početka pa do kraja. Pojavljuje se više synth instrumenata koji se kroz traku mijenjaju i tako stvaraju unikatan doživljaj. Stvoreno za svaki dance floor.
{youtube}MOkXyqdTlbI{/youtube}

04. Radio Slave – Another Club (original mix)
LABEL: Rekids

Posebna stvar ovog izdanja je što label Rekids je obilježio svoje 100. izdanje baš uz Radio Slave. Ne treba puno najavljivati ovo ime jer ionako glazba govori za sebe. Ova stvar me odmah kupila. Zarazni vokali koji se ponavljaju, vrlo minimalna no moćna ritam sekcija koja se savršeno uklapa uz synth lead koji je pod delayem. Jednostavnost i minimalizam su uvijek bili dobra kombinacija pa je tako bio i ovdje slučaj.
{youtube}G76P37u0oDM{/youtube}

05. Cuartero – Up to the Roof (original mix)
LABEL: Repopulate Mars

Ukratko, osobno nikada nisam mogao ostati ravnodušan kada u pitanje dolazi Acid u bilo kojoj primjesi, bilo da je u pitanju Techno ili House. Naprosto 303 Rolandova ritam mašina uvijek potkupljuje moje srce pa je to napravila i ovaj put. Vrlo moćan tweaking skill od Cuartera, klasičan klupski drive i odličan groove u ovom uratku će zadovoljiti mase rasplesanih ravera.
{youtube}1-AAhzIdS3Y{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2