Skip to main content
  • iva visković
  • 14.09.2013.

Iva Visković, novi vokal na klupskoj sceni

 Kad počnete pjevati uz elektronsku glazbu skriveni ispod DJ pulta u klubu roditelja kao tinejdžer, onda ste si zadali temelje za život koji neće biti dosadan. 

Naslovna foto

iva visković
 
Tako je počela Iva Visković, glumica po struci, pjevačica iz gušta. Kada se preselila u Zagreb da studira glumu, osim što je bila uzorna studentica, bila je i uzorna kluberica. S obzirom na to da je Iva već svojim glasom prošla pozornice diljem Hrvatske, uključujući i HNK u Zagrebu, pjevajući jazz, logičan korak je bio i da svoj glas pruži na raspolaganje i producentima elektronske glazbe. Tako je i na jednom od druženja sa Sergejem Snoozeom i dogovorila da pokušaju nešto napraviti na tom planu. Pročešljavajući projekte u tijeku izabrana je jedna suradnja Sergeja Snoozea i Igora Šona iz Ljubljane, jednog od pionira Balkan Beats scene, gdje nastupa pod imenom Haris Pilton, te projekta Doggy Brasco u kojem se na pomalo psihodeličan način poigrava američkim folklorom.
{youtube}bWqMQfkSncc{/youtube}
 
Nakon nekoliko sesija u studiju te dorada i prerada aranžmana, “Lose Myself” je bio spreman raditi čaroliju na plesnom podiju. Kako bi singl bio spreman za izdanje, napravljena su tri remiksa koje potpisuju pioniri deep glazbe u Rusiji, SCSI-9, Ivan Romac  i Yunnansound. Svaki remiks je dodao nešto novo Ivinom glasu te ga interpretirao na svoj način čineći paket u kojem svaki DJ može pronaći nešto za sebe. “Lose Myself” je pokrenula ostale Ivine kolaboracije te se priča počela razvijati vrlo brzo. Trenutno je Iva završila kolaboracije sa Zarkoffom i Ivanom Romcem te uradci čekaju izdanja.
 
 
Inače, Iva je profesionalna glumica koja trenutno glumi u tri predstave u tri kazališta – “Siromah i Vrag” u Žar Ptici, “Grupa” u kazalištu Knap te “Mrzim istinu” u kazalištu ITD. “Mrzim istinu” je doživjela veliki uspjeh kako lokalno tako i globalno te s istom Iva obilazi eminentne europske festivale. 
 
soul gravity desktop
soul gravity mobile
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju