Skip to main content
  • fritz kalkbrenner
  • 20.10.2012.

Kalkbrennerov put kroz raznolikosti

Od svog posljednjeg albuma izdanog prije dvije godine Fritz Kalkbrenner se u proteklom vremenu zaista naputovao što kroz razne teritorije što spajajući raznolike melodije i zvukove.

Naslovna foto

fritz kalkbrenner

Kad se sve zbroji njemački ambasador melodičnog techna i brat poznatijeg Paula Kalkbrennera, Fritz svoj je novi album nazvao „Sick Travellin`“ i njime je odlučno zakoračio korak naprijed u svom zvuku te poveo slušatelje na jedno ugodno putovanje. Sastavljen od 13 pjesama  i 70 minuta album započinje introm koji odmah odaje Fritzov karakter te na već na sljedećoj pjesmi „Chequer Heart Day“ uvodi u groove koji posjeduje i prvi objavljeni singl s albuma „Get A Life“. Melodičan vokal, jednostavan beat, bass gitare, širina synthisajzerskih dionica otkriva plesni ritam ovog albuma, iako album nije baš namijenjen noćnim klubovima.

{youtube}UCJZSI5Iuo4{/youtube}

Prije je neamijenjen ugodnom putovanju vlakom, avionom ili automobilom što se najbolje očituje u singlovima „Hummin’ Hills“ ili „Can’t Stand The Fire“ koje kad slušamo imamo osjećaj da putujemo svijetom. Čak i kad Fritz ne pjeva njegova glazba odiše sentimentalnošću u gotovo svakoj pjesmi, a još kad pusti svoj predivni vokal sve zvuči još ljepše.

{youtube}OR4Wbui-sh8{/youtube}

Retro ritam i blues background primjećuju se u pjesmi „Willing“, koja moguće očitava i smjer Fritzove budućnosti, jer će možda sljedeći album snimiti s bendom u funky soul viziji. Gdje god da ga njegov glazbeni put odvede, spremni smo ga slijediti.

Tracklist:
01. Sick Travellin’ Pt.1

02. Chequer Heart Day

03. Get A Life

04. Make Me Say
05. No Peace Of Mind

06. Hummin’ Hills

07. Little By Little
08. Monte Rosa
09. Can’t Stand The Fire

10. By Any Means
11. Willing
12. Brumaire
13. Sick Travellin’ Pt. 2

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2