Skip to main content
  • richie hawtin
  • 20.10.2012.

Richie Hawtin-mislim da nismo zakasnili

Tako je na prvu odgovorio Richie Hawtin tijekom panela na Amsterdam Dance Eventu na kojem se razgovaralo o „Beyond EDM“ turneji po sjevernoj Americi na koju se zajedno s Seth Troxlerom i Loco Diceom uputio kako bi američku djecu educirao o malo drugačijoj elektronskoj glazbi.

Naslovna foto

richie hawtin

Amerika doživljava EDM bum s brojnim festivalima poput Coachelle, Electric Daisy Carnivala u Las Vegasu i Ultra Music Festivala koji će se po prvi put održati dva vikenda za redom. No nove generacije u Americi ne poznaju dovoljno underground zvuk, onaj iz kojeg je sve i nastalo kako kaže Seth Troxler, stoga im je prijeko potrebna edukacija. No je li američka mladež spremna za Hawtina i njegov zvuk?

Ako se ljudi odazovu i dođu na naše partije bit ću u prilici da odvrtim svoju „najbolju vrstu“ seta, na visokoj vizualnoj, glazbenoj i zvučnoj razini te da im predstavim produkciju koju nosim , mislim da mogu sastaviti show kakav bi se trebao svidjeti Amerikancima. Da ne razmišljam ovako ne bih se uputio na turneju autobusom na 17 dana.“ – pojašnjava Richie.

{soundcloud}https://soundcloud.com/cosmotune/sets/richie-hawtin-live-sonar-2012/{/soundcloud}

Na pitanje je li možda već kasno za mlade Amerikance da spoznaju drugačiju vrstu elektronske glazbe od one koja im se nudi Richie odgovara „Mislim da nismo zakasnili, vjerujem da stižemo u pravo vrijeme, možda je čak i malo rano, no ovo je prvotna faza. Ukoliko sve prođe kako treba nastavljamo s projektom i po srednjoj Americi. Loco Dice, ja i ostali posvetit ćemo se tome da privučemo pažnju današnje mladeži sad dok su na neki način usmjereni na elektronsku glazbu moramo zgrabiti priliku i dati im mogućnost izbora da čuju nešto drugačije“.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2