Skip to main content
  • alt
  • 24.02.2015.

Ljubomora Roisin Murphy za Crosstown Rebels

Roisin se neprestanim dokazivanjem talenta i dubokog razumijevanja glazbe, nepogrešivim irskim senzibilitetom i ljubavlju prema pomalo pomaknutim zvučnim predjelima, profilirala kao utjecajna figura u pop, disco i elektroničkoj niši.

 
Kao pjevačica i pisac tekstova plašt anonimnosti zbacila je s grupom Moloko ugazivši u lijevo krilo elektronike i pop. Ono što počinje kao pop nastavlja evoluirati i rezultira s dva album i EP-jem na talijanskom Mi Senti koji želiš slušati sam dok piješ čaj i istjeruješ demone.
{youtube}9WyWEbln1ko{/youtube}
 
Njen vokal možete naći na labelima kao što su The Vinyl Factory, Hot Creations i Permanenet Vacation, ali trenuo sve vjetrenjače pažnje okrećemo prema novom izdanju, “Jealousy”,  koje 16. ožujka možemo očekivati na Crosstown Rebels. Murphy sama ga je opisala riječima:

alt
 

“Iako je moj vlastiti album poprilično eklektičan, ovo izdanje za Crosstown je jedno za puriste. Imam duboku ljubav za house i disco tako da je ovih  12” isključivo za plesanje.”
 
Ovaj besramni dio hedonističke pite za floorove diljem svijeta šeće vrtovima housea i disca. U produkciju je uklizao i neopjevani heroj housea The Crooked Man AKA DJ Parrot, koji od kasnih 80-ih stoji kao jedan od stupova Sheffieldskog zvuka, a za mixetu i pripremu ovog izdanja za tisak iza pulta je zasjeo Eric Kupper, produkcijski partner prošle godine preminulog Frankieja Knucklesa i Davea Moralesa, čija K-Scope izdanja su obilježila njujoršku house scenu 90-ih.
{youtube}ozB5-9t8oqU{/youtube}

Ovakva postava obećaje fantastično izdanje koje ćete moći zavrtiti kroz tri tjedna bilo da plešeš sam kao da te nitko ne gleda ili na sredini floora dok su sve oči na tebi. Ne treba nam kristalna kugla da predvidimo da ćete s ovim zelenim čudoivštem izlizati džonove.
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk