Skip to main content
  • 21.05.2019.

Ivory maestralno zatvorio sezonu Oppositea. Evo i detalja!

Kako i priliči sezoni u kojoj su pretvorili Šibenik u epicentar melodičnog techna u Hrvatskoj, ekipa iz RatCata je zimski period zatvorila sa stilom.

Piše: 


Posljednji Opposite kojem je domaćin Lawrence Klein ugostio je Talijana Ivoryja. Uz idiličan zalazak sunca i magičan pogled na šibenski akvatorij, Ivory se u petak najprije predstavio setom s tvrđave svetog Nikole, inače kulturnog dobra pod zaštitom UNESCO-a.

Nije da Ivoryja čak ni njegovi prijatelji nisu došli poslušati, nego je tvrđava trenutno zatvorena za posjetitelje pa je ovaj nastup tim više bio ekskluzivan, jedan poseban performans kojem je upravo umjetnikova osamljenost na moćnoj građevini dala dodatnu dimenziju. Oni koji su htjeli gledati, slušati i uživati, mogli su to preko live streama photo studija 82. Prošlogodišnji nastup Briana Cida na tvrđavi svetog Mihovila obišao je svijet, a i sam ga je Brian izdvojio kao jedan od najdražih momenata u 2018., pa ne sumnjamo da će i ovaj najnoviji dragulj koji je u sličnoj maniri oduševiti mnoge.

U subotu su svi jedva dočekali party

Tunel se napunio onoga trena kad su mu otvorena vrata. Najprije je zasvirao domaćin Lawrence Klein, koji je postepeno izgradio bombastičan set, pri tome vidno maksimalno uživajući. Publiku koja je cijele sezone plesala s njim iznenadio je i posebnim poslasticama, dvjema još neobjavljenim trakama koje uskoro izlaze na EP-ju, a koje je u Simulation studiju radio zajedno s Outcomeom.

Lovre je dao sve od sebe, raspametio i rasplesao sve do zadnjeg pojedinca u Tunelu, pa je publika Ivoryja dočekala držeći se za glavu i pitajući se može li uopće bolje od ovoga što su sada čuli. No, Ivory je pokazao da je hrabar i spreman na izazove – od samog početka beskompromisno se uhvatio visoko postavljenih kriterija i nastavio još jače, držeći kontinuitet do samoga kraja.

Svi oni koji su pratili što se ovog vikenda događalo u Šibeniku dobili su itekako dobar uvid u sva lica njegovog stvaralaštva – dok je na tvrđavi odradio romantičan, čak i spiritualan set, u Tunelu je pokazao da itekako zna i bengati te da je i sam oduševljen underground đirom. Na kraju su Lovre i Ivory kao šlag na torti odradili i B2B.

Osim Tunelom, oduševio se Ivory i samim Šibenikom – cijeli je dan šetao po gradu. Fascinirale su ga građevine koje su bile kulisa za Game of Thrones, kojeg je kaže, veliki fan. Totalno se uklopio u vibru, u Tunel je došao vrlo rano i poslušao gotovo cijeli Lovrin set, plešući i rado ćakulajuči sa znatiželjnicima. Otkrio nam je i da se, osim glazbom, bavi i kuhanjem, da radi u jednom klubu u kojem priprema hranu za DJ-e koji dolaze svirati. „To mi ima savršenog smisla. U oba se posla mogu kreativno izraziti,“ rekao nam je.

Ivory je, nažalost, odmah nakon seta jurio na avion, no za one koji su na završnom partyju sezone zaboravili da imaju kuću, na obali TEF-a održan je i after. Svirali su RatCatov rezident Beepolar i gost Luka Čikić, koji skupa s Coeusom u Beogradu organizira The Secrets partyje, te Roof AW iz Mostara

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2