Skip to main content
  • 22.05.2019.

Prijeti zatvaranje simbolu Pariza, klubu Concrete. Potpišite peticiju potpore!

Poznatom pariškom noćnom klubu Concrete prijeti iseljenje nakon što je vlasnik teglenice na obali Seine odbio obnoviti ugovor sa klubom

Piše: 


Klub ili party brod kako ga nazivaju ima 3 floora i tijekom rada od 2012. je ugostio neke od najboljih house i techno izvođača sa scene. 2017. su dobili i posebnu dozvolu za maratonske partije "Samedimanche" koji traju preko 28 sati i to odlukom pariške gradonačelnice. Imena kao što su Robert Hood, HuneE & Antal, Avalon Emerson često sviraju u klubu zadnje vrijeme, dok rezidenciju drže Leo Pol, Cabanne i Francois X.

Zanimljivo je da smo prošle godine i sami bili gosti, ali i domaćini jednog od floor-ova ove moćne europske underground institucije. Na poziv udruge Technopol i Jean-Marie Konea, te na inicijativu Udruge Klubska kultura, Ambasadora, Klubske scene tijekom prve povijesne posjete 18.-člane hrvatske delegacije glazbenoj konferenciji Paris Electronic Week, održan je i party sa našim DJ-ima Sergej Snooze, Pero-Fullhouse aka Skeptik i Haris Čustović koji su oduševili publiku ovog kluba. Pogledajte reportažu.

Concrete je uvršten i među 12 najboljih klubova svijeta prema Resident Advisoru lansirajući pritom vrlo unikatnu priču "Kako je Pariz vratio svoj groove".

Prema informacijama koje dolaze iz Concretea, vlasnici teglenice pokušavaju povećati najamninu posljednjih mjeseci, a odbijaju mogućnost da Concrete kupi teglenicu iz razloga koji još uvijek nisu poznati. U cilju suzbijanja opasnosti od zatvaranja Concrete je napravio peticiju na Change.org kako bi zajednica pomogla da se ovo mjesto ipak održi.

"Bitka za održavanje Concretea je upravo počela čime ćemo osigurati da glazbena kultura koju dijelimo sa vama bude i dalje izražena u potpunosti", napisao je klub na stranicama gdje se potpisuje peticija. Od pokretanja, peticiju je već potpisalo preko 7000 ljubitelja plesne glazbe. Udruga Klubska kultura, Klubska scena i Ambasador koji iznimno cijene sve što je Concrete napravio za svjetsku, ali i hrvatsku scenu također su potpisali peticiju potpore, a možeš to učiniti i ti ovdje.

#ConcreteParisSupport

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 2