Skip to main content
  • 25.10.2022.

Legendary stvara druženja na kojima se osjeća sreća, bezbrižnost i radost

Line-up 7. izdanja Legendary festivala, koji se održao pretprošle subote u zagrebačkom klubu Boogaloo, predvodila je moldavska Trance superzvijezda Andrew Rayel

Piše: 

Plesalo se ponovno do jutarnjih sati

Večer je otvorio mladi talent Alexis de la Cruz, koji je po prvi put nastupao u Zagrebu. Svojim setom polako je zagrijavao atmosferu. Slijedio je nastup rumunjskog DJ-a Bogdana Vixa. Svojim euforičnim melodijama i žestokim ritmovima nagovijestio je da će ostatak večeri biti odličan provod svima koji se te večeri zatekli u klubu.

Headliner festivala Andrew Rayel, publici je pripremio ne samo odličan glazbeni već i sjajni vizualni koncept svog branda Find Your Harmony. Naime, Find Your Harmony pretvorio je u pravo iskustvo koje su dosad doživjele samo velike metropole poput Montreala i New Yorka, a sada je na redu bio i Zagreb. Brzo je postalo jasno zašto je Andrew zasluženo među Top 100 DJ-a na svijetu.

Njegov nastup obilježio je progresivan i vokalni trance, ali i mračnije snažnije pjesme, koje su oduševile publiku i time je pokazao širinu žanrova koje uspješno spaja u svojim setovima. Iznenađenje je bilo kada su se na pozornici pridružili domaćini njemačko-hrvatski duo Corti Organ, raspoloženje publike je bilo na vrhuncu. Andrew nas je i pjesmama “Greece 2000” i “Adagio For Strings” u remiksiranim izdanjima, na trenutke vratio u zlatno doba Trance glazbe.

S istom energijom su nastavili Niko i Daniel (Corti Organ) koji su se u posebnom trenutku zahvalili publici na potpori i tijekom pandemije kada je klupska scena bila u velikoj krizi zbog masovnih odgađanja javnih događaja. Činjenica je da Legendary sa svakim izdanjem uspjeva stvoriti druženja na kojima se osjeća sreća, bezbrižnost i radost, a to među publikom stvara vjerne dugogodišnje posjetitelje. Zaista jedan od posebnih klupskih događaja u Zagrebu.

Craig Connelly i Robbie Seed zatvorili su ovo izdanje Legendary festivala. Većina publike se nastavila zabavljati uz britanskog i poljskog DJ-a do kraje duge večeri uz sjajne uplifting melodije. Trance obitelj iz Hrvatske i okolice nestrpljivo očekuje sljedeće izdanje!

Autor teksta je jedan od pokretača Trance Family Croatia koja slovi kao neformalna zajednica za trance glazbenu kulturu u Hrvatskoj. Na  društvenim mrežama javno informiraju fanove o glazbenim događajima i vijestima sa scene. Nastali su 2012. okupljeni oko ljubitelja radio emisije A State Of Trance, nizozemskog DJ-a Armina van Buurena.

Posebno su fokusirani na zajednički odlazak s članovima na klupske i festivalske događaje. Koriste te prilike za upoznavanja i povezivanje. Podržavaju mlade trance DJ-e i producente u usponu, kao i one već zastupljene na sceni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trance Family Croatia

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2