Skip to main content
  • 9.07.2020.

Santiago Batacosta: Ovako pozitivnom energijom nabijenu večer odavno ne pamtimo

Hangar 303 podprojekt je koncepta Project Vojarna koji je s radom startao u rujnu prošle godine.

Piše: 


Led u Hangaru probili su rezidenti berlinskog Tresora koji su došli na poziv Pere Fullhousea koji već otprije ima suradnju s tim kultnim klubom i taj zvuk se odmah idealno uklopio u industrijski ambijent prostora.

Publika željna kvalitetnog techna tako je došla na svoje i čim smo kasnije najavili da je Fatima Hajji sljedeći gost u Hangaru hype oko događaja praktički se stvorio sam od sebe, što na društvenim mrežama što usmenom predajom među partijanerima. Iako smo imali preslagivanje uloga članova u udruzi, priprema za nadolazeće projekte tekla je glatko i bez većih zastoja.

Međutim, u ožujku je stigla svima znana COVID-19 pandemija i dobro protresla financijsku i logističku strukturu organizacije. Nakon nekoliko dana otkazan je dogovoreni nastup Faithlessa za ljetni open air događaj, a nastup Fatime Hajji prebačen je iz svibnja za srpanj. Većina sponzora uslijed ogromnog pada prometa smanjila je ili otkazala potporu koja je bila namijenjena za naše evente. Usprkos tome, zbog vjere u projekt odlučili smo održati događaj u Hangaru i sva sreća što jesmo jer ovako pozitivnom energijom nabijenu večer odavno ne pamtimo. To velikim dijelom pripisujemo dvomjesečnoj apstinenciji publike od plesanja u klubovima, a svi artisti koji su nastupili u Hangaru, uključujući Fatimu, bili su posebno motivirani i nabrijani da se predstave u najboljem mogućem svjetlu te da pokažu što su to od nove glazbe iskopali tokom karentene.

Najveća neizvjesnost oko samog održavanja događaja vrtila se oko mjera Stožera civilne zaštite i svaki dan organizacije protekao je u milosti i nemilosti eventualne odluke o mogućem ponovnom gašenju javnih okupljanja. Srećom, to se nije dogodilo, a inspekcija Stožera u pratnji policije posjetila je Hangar i dala zeleno svjetlo nastavku programa uz pohvale organizatorima za uspješno pridržavanje svih propisanih mjera. Broj ulaznica bio je limitiran po propisima Stožera i žao nam je svih partijanera koji su zbog toga ostali bez ulaznice te ih ovom prilikom pozivamo na naša buduća druženja u Vojarni.

Večer je otvorio mladi i talentirani Ante Banić, standardni član DJ postave u Vojarni i dao naslutiti da večer ide prema brzim i tvrdim ritmovima.

Zadarski Eggy nastavio je u istom tonu postepeno dižući tempo u svom prepoznatljivom stilu. Kroz Hangar se hipnotičkim perkusijama i poliritmijom polako formira ambijent berlinskih techno klubova.

Zagrijavanje podija za glavnu gošću večeri odradio sam ja i to je bila idealna prilika da premijerno izvrtim dosta novog neizdanog materijala na kojem sam radio u vrijeme lockdowna. Reakcija publike na vlastitu produkciju drži mi osmijeh na licu i sve ove dane nakon partyja.

Fatima se penje na binu i odrađuje finalne tehničke pripreme, a publika se već uskomešala i pripremila na torpedo. Lagani fade out i kratka pauza da bi publika pozdravila DJ-a prije zvijezde, a tada kreće ludnica. Žestoki hardgroove ritam više od dva sata držao je cijeli hangar na prstima. Nevjerojatna energija te sitne dame za pultom prenijela se na svakog pojedinca prisutnog na flooru. Toliko je bila željna nastupa i plesa s publikom da je set produžila dodatnih 20 minuta.

Kako vrijeme prolazi Fatimi se na pozornici pridružuje Edy C. koji je kao pravi džentlmen zvijezdi večeri prepustio dio svog termina za nastup. Najiskusnije ime na line up-u i majstor za održavanje špice na podiju odlično je održao visoku ljestvicu izvedbe koju je podigla techno dama.

Zorro, rutiner dalmatinske scene kojeg se sjećamo iz zlatnih dana Aurore preuzima pult i kombinacijom masnog groovea i melodičnog techna uvodi nas u jutro.

Bomba za kraj odjeknula je iz Splita u obliku mladog Danitza koji je prljavim i udaračkim ritmom pomeo sve koji su dočekali ranojutarnji termin. Veseli me činjenica da je izvrtio dosta svoje produkcije koju je napornim radom u studiju doveo na zavidan nivo.

AFTER

7 je sati i pali se manja pozornica na drugom kraju hale, a Ante Banić koji nas je uveo u noć sve do 11 sati zabavlja one najvjernije plesače i pokazuje zašto je pred njim svijetla budućnost na domaćoj elektroničkoj sceni.

Sve u svemu, ovo je bilo prijeko potrebno punjenje baterija i publici i artistima koji su nastupili, a sama Fatima Hajji svoje oduševljenje atmosferom je podijelila s fanovima na društvenim mrežama neposredno nakon nastupa. Project Vojarna tim dao je srce i dušu u ovu organizaciju te sam iznimno ponosan na svakog člana uključenog u našu priču.

Sljedeće druženje je zakazano za 7. kolovoza na istom mjestu kad će Ann Clue, predstavnica planetarno popularnog FCKNG Serious brenda premijerno posjetiti Hrvatsku. Novi kontigent ulaznica po 80 kn možete kupiti ovdje.

Vidimo se!

Zahvaljujemo se Brija.com i Antonio Burčul na ustupljenim fotografijama snimljenima 3.7. u Hangaru

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop