Skip to main content
  • 24.04.2023.

Slavili smo 25 godina karijere Marka Nastića u Hangaru – evo kako je bilo na Retrospektaklu

U subotu 22. travnja stigli smo u Hangar na poziv našeg dragog Marka Nastića

Piše: 


Obilježavali smo 25 nezaboravnih godina njegove karijere, a više o tome imali ste priliku pročitati u intervjuu s Markom prošli tjedan. Bili smo već nekolicinu puta u beogradskom Hangaru, ali moramo priznati da nikada nismo svjedočili ovolikom broju ljudi i tako spektakularnoj produkciji.

Ušli smo u backstage ulaz na Markov zahtjev, a na stageu smo mogli vidjeti tisuće i tisuće vjernih plesača koji su dijelili sreću sa Markom Nastićem i 50 drugih DJeva koji su obilježili clubbing scenu svih ovih godina i koje smo imali priliku slušati na mnogobrojnim mjestima.

Zvuk je bio savršeno postavljen i smatramo da nam je to usavršilo ovu glazbenu fantaziju do maksimuma. Light, stage, vizuali, specijalni efekti su bili u savršenoj sinergiji koja je samo pridodala ovom predivnom putovanju kroz glazbene ere.

Imali smo priliku stajati odmah iza Marka i gledati ga kako pomno izabire iz svoje popularne kolekcije ploča i kako svira b2b sa ostalim artistima koje je pozvao. Primijetili smo kako mu se smješak sa lica nije skidao, što je samo bilo zarazno na sve ostale oko njega i time ni u jednom trenutku nije bila loša energija na stageu, ali ni na flooru.

U 2:00 muzika je stala, fotograf Marko Edge je uzeo mikrofon i zaželio svom dugogodišnjem prijatelju sretnih 25 godina karijere i još dva puta toliko. Svi su se okupili uz Edgea i nastala je još jedna od legendarnih Edgeovih fotki koja je zapečatila ovaj trenutak u povijesti.

Program je nastavio u još jačem tonu, pa tako i svi ostali

Sigurni smo da ako bismo pitali neke iz publike koji im je bio najdraži dio Retrospektakla, a da nije glazba i venue, da bi to bile talentirane plesačice iz Fluida, za što je još zaslužna Sandra Mišić. Djevojke iz Fluida očarale su sve sa kreativnim kostimima i pomno osmišljenim, ali senzualnim plesnim pokretima koji su se savšeno spojili na svaki beat.

Svaki nastup je bio zapamćen i odmah smo se javili Marku idući dan i priznali mu da nas je oduševio odabirom kolega i da se veselimo svakom idućem projektu.
Bilo nam je zadovoljstvo čuti DJe u svom prirodnom elementu, a osobno bismo istaknuli setove kolega i kolegica kao što su Slavka, SMT#ng, Vladimir Dragaš, MENE, Nexie, Cosmic G i ostalih. Radujemo se praćenju njihovih daljnjih nastupa i onoga što nam spremaju u budućnosti.

Jedno veliko bravo za Marka Nastića, ali i ekipu za cijeli Retrospektakl. Zabavili smo se i nikada nećemo zaboraviti ovo iskustvo. Hvala Marku na pozivu i suradnji i šaljemo mu velik zagrljaj kakav smo i mi dobili na Retrospektaklu 2023. Do idućeg puta!

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2