Skip to main content
  • 6.08.2019.

Spektakularna završnica najemotivnijeg Lovefesta do sada

Trinaesto izdanje Lovefesta završeno je spektakularnim b2b setom techno legende Marca Carole i dvojca The Martinez Brothers, koji su za desetine tisuća fanova glazbu vrtili čak duže od tri predviđena sata.

Piše: 


Poslije Josepha Capriatija, kome je nastup na Lovefestu prema kritikama mnogih jedan od boljih u karijeri, čuvena trojka stigla je na binu i nastao je potpuni kaos. Carola i Martinezi su nizali hit za hitom, a publika je u transu plesala sve do kraja. Izvođači se nisu željeli odvojiti od bine i fanova, pa je tako set svjetski poznatog trojca bio dosta duži. Već tijekom nastupa popularni Martinezi pohvalili su se na svom Instagramu magičnom lokacijom i neverojatnom energijom koji čine Lovefest.


 
Joe Claussell ponovo pokazao zašto je bog house zvuka

I ove godine Energy Stage nije bio dovoljno veliki da primi sve ljude željne pravog undergrounda. U neponovoljivom setu, koji je kod publike izazvao buru emocija američki pionir pravog house zvuka Joe Claussell stavio je točku na do sada najbolje izdanje Lovefesta. U jučerašnjem obraćanju medijima Claussell je izjavio da odbija više od pola zahtjeva za nastupe širom svijeta, a da je Lovefest jedan od rijetkih svjetskih glazbenih događaja na kojima se osjeća kao da je među obitelji.


 
Svjesni zadatka, koji su poslije ovakvog izdanja, organizatori sami sebi postavili, već sada, godinu dana unaprijed obećali su da će novo izdanje festivala biti još bolje i puno iznenađenja. Zagrijavanje za ono što nas čeka slijedeće godine počinje u Beogradu već 5. listopada kada će u Hangaru Luke Beograd na zahtjev brojnih fanova nastupiti Loco Dice, a domaća podrška bit će Dejan Milićević i Nikola Vemić.

__________________

Ekspedicija Klubske scene prošlog vikenda je posjetila Lovefest u Vrnjačkoj Banji

Prilika je bila da se provedemo u srcu Srbije i ponesemo kući memoare sa neobičnog plesnog podija, te upoznamo zanimljiv krajolik. Za vrlo povoljne novce možete uzeti povratne avionske karte do Beograda odakle je najlakše Rent a carom uputiti se autocestom na jug prema Nišu te izaći na izlazu Pojate. Još 60-tak minuta vožnje lokalnom cestom preko Trstenika i Kruševa dolazite u Vrnjačku Banju koja je turistički vrlo živahna tijekom cijele godine, ali ljeti ipak, gradić koji broji 15-20 tisuća stalnih stanovnika naraste na četiri do pet puta veće brojke. Let do Beograda ako npr krenete iz Zagreba je 25 minuta, a iz Splita je 60 minuta, dok potom još autocestom i lokalnom treba oko 150 minuta do mjesta zabave – Vrnjačke Banje.

Turisti su uglavnom starija populacija koji grad posjećuju zbog relaksacije, oporavka budući da mjesto leži na rimskim termama i toplicama koje sežu još iz prošlosti, pa ako katkad svratite ubacite se u 120 minuta Wellness tretmana za cca 100 kuna ili prošetajte gradom i posjetite Most ljubavi. Sama klima u Banji je vrlo promjenjiva i usred ljeta tijekom dana se promjene sva godišnja doba dok su noću poželjniji i dugi rukavi. No, ako dođete na festival plesati manje ćete se baviti time da vam je zima, jer ponijet će vas "vibe" sa preko deset tisuća duša, vrlo energična i opuštena atmosfera na 3 pozornice i ples do 10 ujutro.

Atmosfera je vrlo prijateljska, festival od 1. do 3. kolovoza posjećuje dosta publike iz Srbije, te ponešto iz regije i svijeta. Sama feedback u Banji i cijeloj Srbiji prema Lovefestu je vrlo pozitivan, a puno govori da se radi o 13. izdanju. Festival je podržan od svih jačih sponzora i institucija, a također vrlo dobro je organizirano sve u sklopu festivalske lokacije. Sve je vrlo opušteno i ide po planu i programu, pa čak i kada kiša lije kao iz kabla zabava ne prestaje.

U grad je stiglo dosta mlađe publike željne zabave na Lovefestu koji se održava u centru mjesta pored jezera na vrlo zanimljivoj lokaciji gdje su smješteni cijeli festivalski kompleks. Najmoćniji i najimpresivniji je Fire stage, ali nikako ne valja podcijeniti ni ostale Energy, Live Stage i dnevna pozornica H20 na bazenu pored hotela Banbus. Boravak u Banji začinit ćete tako druženjem, upoznavanjem novih ljudi i kultura; dnevnim i noćnim plesom sa zvijezdama house i techno scene, a tijekom boravka valja isprobati i gastronomske delicije pošto su cijene u Srbiji vrlo povoljne za naš životni standard.

Na festivalu su nastupili i oduševili brojna imena poput Jamie Jones, Richie Hawtin, Seth Troxler, Marco Carola, The Martinez Brothers, Objekt, Hunee, Joseph Capriati i drugi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2