Skip to main content
  • 28.07.2020.

Tomorrowland je ispisao povijest na novoj lokaciji

Belgijski EDM gigant Tomorrowland prošlog vikenda festival goeri su mogli pratiti po modelu "plati pa gledaj"

Piše: 


Tomorrowland Around The World gledalo je više od miljun posjetitelja preko interneta što je dva ipol puta više ljudi nego što inače posjećuje ovaj festival u Belgiji.

Gledatelji iz cijelog svijeta mogli su uživati u nastupu preko 60 umjetnika poput Amelie Lens, David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, a nastupali su na 8 posebno dizajniranih pozornica na otoku Pāpiliōnem.

Vikend ulaznica iznosila je 20 €, dok su dnevne ulaznice bile 12.50 €. Kupci vikend ulaznica sve do srijede 29.07. mogu posjetiti otok i gledati nastupe koje nisu stigli popratiti.

Za one koji su propustili festival, na web stranici Tomorrowlanda na raspolaganju su ulaznice od 12,50 eura kako bi se pristupio platformi Relive, čime će obožavatelji moći gledati sve snimljene setove u razdoblju od dva tjedna.

Suradnja između tima Tomorrowland, kreativne agencije Dogstudio, giganta Epic Games, stručnjaka za proširene i virtualne stvarnosti stYpe i platforme za vizualizaciju Independence,  Tomorrowland Around the World – projekt kojem bi trebale dvije godine da se sklopi, nastao je u samo 3 mjeseca.

Umjetnici su snimani kako nastupaju uživo u četiri posebno dizajnirana studija u Belgiji, Los Angelesu, Sao Paolu i Sydneyu pomoću 4K kamera visoke razlučivosti. Prema timu Tomorrowland, zabilježeno je 300 terabajta sirovih snimaka.

Virtualno okruženje koje je u konačnici stvoreno za Tomorrowland Around the World izvedeno je vrlo kvalitetno, s deset puta više poligona (građevni blokovi 3D grafike) od prosječne video igre.

Fizičko izdanje Tomorrowlanda 2020. otkazano u travnju, kada se belgijska vlada pridružila drugima u Europi u borbi protiv širenja koronavirusa.

"Naša je poruka poslana u najudaljenije krajeve svijeta. Putovat će širom svijeta dok ne dođe vrijeme kada se možemo ponovno ujediniti. U budućnosti će se sva razmišljanja presijecati da bi dovršili sljedeće poglavlje naše priče koje nazivamo "Odraz ljubavi". Za sada napuštamo ovo prekrasno mjesto koje nazivamo Pāpiliōnem i blago što smo zajedno doživjeli … Live Today, Love Tomorrow, Unite Forever."

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk