Skip to main content
  • 1.09.2022.

Vrhunska glazba, živopisno Tisno i Dekmantel Selectors festival

Šesto izdanje Dekmantel Selectors festivala završilo je u ponedjeljak nakon 5 dana plesa, sunca i vrhunske glazbe


Dekmantel je nizozemska organizacija koja je sada već dobro poznata po svojim eventima, a Dekamantel Selectors u Tisnom je jedan od njih.

Osim već poznatih izvođača kao što su Eris Drew i Elena Colombi, festival je okupio i brojne nove artiste koji se tek probijaju na sceni, ali to ne znači da su setovi bili išta manje kvalitetni, naprotiv, tih dana koje sam provela na festivalu, Tisnom je odjekivala samo odlična glazba, pogotovo subotu i nedjelju.

Moglo se čuti svega, od housea do tvrdih techno i breakbeat ritmova, ali sve što sam čula je bilo vrlo probrano, a vještine DJ-eva za pultom izvrsne. Moje Dekmantel putovanje započinje u subotu na Beach Main stageu sa setom Barbare Boeing čija je selekcija savršeno ljetna uz house ritmove i vokale. Nakon nje nastupaju Antal, Kamma i Masalo i razvaljuju stage tvrđim, funky zvukovima i ekipu pripremaju za vrhunac.

Na Voodoo stageu su za to vrijeme u B2B izdanju Elena Colombi i Mark Knekelhuis. Svojim energičnim i nepredvidivim setom pokazuju cijelu paletu žanrova i koliki su profesionalci u tome što rade, a kako je padala noć, tako je i glazba postajala sve mračnija.

Najviše su mi se svidjeli afterpartiji u Barbarelli

U subotu odličan Interstellar Funk, a u nedjelju sam odlučila doći tamo odmah na početak u ponoć kada je nastupala TITIA sa svojom fenomenalnom selekcijom. Nakon nje Marco Shuttle s techno setom koji me uistinu oduševio. Mračno, isprekidano i jako groovy. Oboje su bili pravo muzičko osvježenje.

U ponedjeljak na The Magnolia stageu mogla se doživjeti puno drugačija vibra od svega što sam vidjela na Dekmantelu. Loma Doom je već nekoliko puta nastupala u Hrvatskoj, a u njenom setu čulo se mnoštvo orijentalnih, ethno i tribal zvukova. Atmosfera je totalno opuštena i ekipa plovi kroz set skupa s DJ-icom. Loma Doom kaže da obožava Hrvatsku i cijelu regiju te da je osim u Hrvatskoj nastupala i u Prištini, a nedavno i u Beogradu gdje je otkrila puno makedonske glazbe koju smo mogli čuti i u njenom setu te večeri.

Festival na Voodoo stageu zatvaraju Call Super & Parris, a na Beach Mainu CARISTA. Atmosfera ne jenjava do zadnje sekunde, a plesači pozdravljaju festival ogromnim pljeskom.

Dekmantel Selectors u prodaju stavlja samo 2500 ulaznica kako bi festival bio što intimniji, a naglasak stavljaju na zajedništvo. Organizatori se i sami bave elektroničkom glazbom što se dalo primijetiti po vrhunskoj selekciji koju sam imala priliku slušati.

Da moram opisati ovaj festival u tri riječi to bi bile kvalitetno, raznoliko i osvježavajuće.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2